Spitalul Județean Brașov primește un nou aparat RMN

de |

Spitalul Județean Brașov primește un nou aparat RMN

Vechiul aparat RMN de la Spitalul Județean Brașov a fost demontat și evacuat printr-o operațiune amplă, care a presupus demolarea unui perete.

Spitalul Judetean Brasov primeste un nou aparat RMN

Acesta va fi înlocuit cu un aparat de ultimă generație, care ar trebui să ajungă la Brașov la jumătatea lunii martie. În tot acest timp, în spital se vor desfășura lucrările de amenajare a spațiului în care va fi montat noul RMN.

“Până atunci, există un contract de prestări servicii cu o entitate din Spitalul de Neurologie Braşov, iar analizele specifice pot fi făcute acolo, întrucât pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarant Adrian Gabor , vicepreședinte al Consiliului Județean.

Acesta a mai adăugat că “Aparatul costă peste un milion de euro, este de ultimă generaţie. Spaţiul va trebui să îl amenajăm noi, iar montarea şi punerea în funcţiune fac parte din contractul derulat de Ministerul Sănătăţii”.

Aparatul este achiziționat cu bani împrumutați de la Banca Mondială de către Guvernul României. Împrumutul are ca scop dotarea a 34 de spitale din țară și capitală cu echipamente medicale de ultimă generație.

Surse informații: adevarul.ro, mytex.ro

Surse foto: mytex.ro, bzb.ro