Sfinxul din Munții Bucegi

de |

Sfinxul din Munții Bucegi

Sfinxul din Bucegi este situat la mai mult de 2.2000 de metri altitudine. Formațiunea are o dimensiune de 8 metri în înălțime și o lățime de 12 metri. Acest megalit antropomorf s-a format datorită eroziunii eoliene și a fost numit sfinx grație asemănării sale cu Sfinxul din Gizeh.

Supranumit ,,minunea naturală a României”, sfinxul a luat naștere prin fenomenul de abraziune. Acesta este format dintr-un bloc enorm de piatră, care are straturi de roci cu duritate diferită. Cu toate acestea, există numeroase teorii și legende despre cum a fost format acest monument natural. Sunt voci care afirmă că Sfinxul ar fi o creație a unei civilizații fizic și psihic net superioară umanității. Alte voci spun că pietrele ar fi de origine extraterestră, iar legendele populare povestesc că această piatră enormă aflată în vârful muntelui, ar fi apărat țara de invadatori.

Sunt cercetători care afirmă că monumentul natural din Bucegi ar fi cel mai vechi simbol sacru din România. În data de 28 noiembrie a fiecărui an, la apusul soarelui, pe fața Sfinxului este proiectată o piramidă, numită de amatorii teoriilor fantastice – ,,Piramida energetică a Sfinxului”. Legenda spune că în această zi, în acest loc, regele dacilor, Decebal, și-ar fi ucis fiul pentru a-l trimite ca zeilor ca mesager.

Foto: http://www.turistderomania.ro/