Senzații tari în Brașov – unde să te dai cu tiroliana

de |

Senzații tari în Brașov – unde să te dai cu tiroliana

Brașovul este un oraș plin de aventuri. De la străbătutul strazilor întortocheate din centrul orașului și până la drumeții montane ai cu ce să îți petreci timpul în orașul mereu plin de viață din centrul țării.

Foto: CMB TRAVEL

Una dintre activitățile preferate atât de brașoveni cât și de turiști este plimbatul la înălțime cu tiroliana. Acest mod de petrecere a timpului liber este o opțiune potrivită și pentru adulți și pentru copii. Locurile special amenajate pentru tiroliană în Brașov sunt destul de numeroase.

Află în continuare unde poți să îți consumi energia într-o activitate plină de adrenalină, zâmbete și voie bună.

Aventura Parc – cartierul Noua

Cel mai mare parc de distracție activă din România se află în pădurea de la Noua, în orașul Brașov. Sunt multe trasee de parcurs în cele 2 hectare și jumătate de spațiu special amenajat pentru activități sportive împărțite pe categorii de dificultate și vârstă.

Tot aici este amenajată și tiroliana ce trece pe deasupra lacului de la Noua. Marea tiroliană de la lac are o lungime de 307 metri la dus, respectiv 200 de metri la întors. Așadar distanța de parcurs fără pământ sub picioare, agățat de un cablu este semnificativă. Ai timp să lași vântul să te coafeze și să îți simți inima cum bate în ritm alert.

Drumul către Canionul 7 scări

Un loc ales de mulți localnici și turiști pentru o zi de weekend sau de plimbare prin pădure este zona 7 Scări. Din Dârste și până la scările din Canion ai unde să te plimbi în aer liber cu prietenii sau familia. Totodată ai unde să te dai și cu tiroliana.

Traseul tirolienei are o lungime de 2174 de metri și pornește de la baza canionului. Fiind instalat în pădure nu se poate parcurge dintr-o bucată ci este necesar să cobori din când în când în locurile semnalate pentru a urma traseul complet.

Te vei da la înălțime deoarece aceasta pleacă de la altitudinea de 995 de metri și în total măsoară o diferență de nivel de 300 de metri, deci vei ajunge la aproximativ 680 de metri. Așadar prinzi viteză la vale și te poți bucura de senzații tari mai bine de 2 kilometri.

Senzații tari în Brașov
Mădălina Gavril
Parcuri de aventură din împrejurimile Brașovului

Poiana Brașov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Brașov. Ai și aici posibilitatea de a te aventura într-un parc amenajat pentru activități sportive dar și tiroliană. Centrul de Agrement din Poiana Braşov îți pune la dispoziție alternative numeroase de petrecere a timpului liber.

În localitatea Zărnești aflată la poalele munților Piatra Craiului te așteaptă parcul de aventură Wolf Park Adventure. Și aici sunt amenajate trasee cu tiroliene ce măsoară o lungime totală de 2 km. Te poți distra cu fiecare membru al familiei datorită diversității de trasee pregătite.

Ca ultimă sugestie am păstrat locul plin de energie de la Cheile Râșnoavei. Singurul loc în care poți face Bungee Jumping îți asigură și un traseu spectaculos de tiroliană printre stâncile munților.
Prin urmare, ai unde să te dai cu tiroliana în Brașov și în împrejurimi. Noi îți dorim să ai parte de vreme bună și să te bucuri de toată energia cu care parcurile de aventură te încarcă!

Articol scris de Alexandra Budu