Scrisoare către Brașov

de |

Scrisoare către Brașov

Întotdeauna mi-a fost frig aici, chiar și în verile toride simțeam cum adierea vântului ce cobora de pe munte îmi făcea pielea de găină. Sau poate peisajele erau cele care îmi provocau șocuri termice în suflet. Mă uitam lung de fiecare dată când plecam deși gara nu era cel mai romantic loc după care să întorci capul.

Cumva mi-am făcut drum aici în fiecare an. Muntele mă cheamă iar urșii aproape mi-au învățat numele de când bem bere în poiană. Încă găsești locuri sălbatice iar asta îmi aprinde spiritul aventurier. Mă afund în pădurile dese în care internetul nu răzbește să ajungă. În liniștea calmă din locurile alea îmi aud gândurile, mai clare decât în orice terapie făcută în oraș.

Trăinicia copacilor și persevereța lor de a face umbră veșnică pământului mă uimește. Mini ecosistemele create în coroanele lor falnice mă face să îi respect și mai mult. Mă cațăr cu respect într-unul dintre cei mai înalți copaci și privesc orașul de sus. Aș vrea să rămân peste noapte aici, singură în pădurea deasă, cu toate temerile puse pe tavă și halucinațiile ce or să vină la auzul celor mai mici zgomote.

Scrisoare către Brașov

Cerul se întinde ca o plapumă pufoasă din care ești tentat să îi scoți fulgii. Culorile sunt exagerat de accentuate, de parcă toată natura și-a scos straiele cele bune pentru mersul la biserică. Dar eu nu sunt nouă pe aici așa că nu era nevoie de tot deranjul ăsta pentru a mă impresiona.

Scriu aceste rânduri dintr-un birou aflat departe de Brașov. Deși iubesc locul în care mă aflu, mă simt vinovată de câte ori gândul îmi fuge spre Brașov. Și nu e o simplă escapadă sau un moft de-o vară. Mi-am imprimat amintiri trainice din călătoriile din orașul coroanei așa că o să caut mereu motive pentru a-l vizita.

Mă prefac turist de fiecare dată. Deși am fost în aproape toate colțurile, descopăr de fiecare dată lucruri noi. Știu că îl vizitează multă lume sau că nu am exclusivitate dar îmi place să cred avem o relație specială. Dacă citești rândurile astea, aștept să îmi scrii și tu, Brașovule…

 

Loredana Giță, redactor GhidLocal.com
Imagini: alexandra_enescualina.stanciu