Pe unde evadăm în Brașov? Locuri unde găsim Escape Rooms

de |

Pe unde evadăm în Brașov? Locuri unde găsim Escape Rooms

Distracție. Adrenalină. Satisfacție. Acestea sunt doar câteva din stările pe care le simțim atunci când mergem la un Escape Room în Brașov. Ne plac momentele de suspans când trebuie să găsim o soluție contra cronometru. Ne place când nu știm ce urmează să găsim și când descoperim ce au pregătit pentru noi organizatorii unei camere de evadare.

Tu ai mai fost până acum la un Escape Room în Brașov? Chiar dacă ai fost cel puțin o dată, să știi că orașul nostru este bogat în astfel de locuri.

Foto: Radu Chiriță
Și totuși, ce este un Escape Room?

În cazul în care nu ai auzit până acum despre conceptul de Escape Room, nu-i nimic! Iată despre ce este vorba: timp de 60 sau 90 de minute, un grup format din cel puțin 2 persoane este închis într-o cameră, unde trebuie să ducă la bun sfârșit o misiune. Acest demers implică, de cele mai multe ori, găsirea unei soluții de evadare din acea cameră, însă nu întotdeauna!

De obicei, camerele de evadare au tematici specifice și ele implică misiuni inspirate din filme și cărți sau pur și simplu inventate de minți creative. La fiecare pas, echipa trebuie să rezolve o serie de indicii și jocuri logice pe care le întâlnește în camera respectivă. Acestea sunt, de multe ori, conectate între ele și fiecare soluție găsită te duce mai aproape de îndeplinirea misiunii.

Totuși, timpul e limitat și nu ai niciun minut de pierdut! Atmosfera, fundalul sonor și decorul sunt pregătite mereu cu minuțiozitate de firma care găzduiește escape room-ul.

Știai că în Brașov sunt cel puțin 6 locuri care găzduiesc camere de evadare? Ei bine, dacă te pasionează astfel de jocuri sau am reușit acum să îți stârnim curiozitatea, iată unde le poți găsi.

Pe unde evadăm în Brașov Locuri unde găsim Escape Rooms
Foto: Ioana Buru
Evadare în centrul Brașovului

În centrul istoric sau în apropierea acestuia se află nu mai puțin de trei locații pentru Escape Room. Fiecare loc găzduiește cel puțin două camere cu tematici diferite, așadar ai mai multe opțiuni de unde alege.
Spre exemplu, în apropiere de Tribunalul Brașov găsești un loc cu două camere tematice ingenioase, cu nivel de dificultate peste medie. Mai exact, cele două camere se numesc: Chemical Attack – unde rolul grupului tău este să dezamorsați o bombă chimică și să preveniți declanșarea ei într-o capitală europeană, respectiv Internal Affairs – unde gașca ta trebuie să identifice un spion infiltrat în organizația pentru care lucrezi.

Mergând câteva străzi mai aproape de centrul istoric, vei descoperi un alt escape room cu două camere diferite: Evadare din Castelul Bran – unde ești prizonier, nu musafir, în ascunzătoarea lui Dragula și Marele Circ – unde trebuie să găsești o cale nu de a evada, ci de a te ascunde de fiarele sălbatice, în toiul nopții, într-o cabană încuiată din pădure.

Tot în centrul vechi, ai ocazia să descoperi unul din cele mai vizitate Escape Room-uri din Brașov, cu 4 camere diferite. Aici ai avea ocazia să rezolvi enigme, să găsești comori, să evadezi dintr-o închisoare mexicană și să te aventurezi într-o expediție cu un prieten bun dar cam misterios.

Sună interesant, nu-i așa?

Pe unde evadăm în Brașov Locuri unde găsim Escape Rooms
Foto: Valentin Bitoi
Testează-ți abilitățile de evadare în Poiana Brașov

Știai că Escape Room-ul cel mai mare din România se află în Poiana Brașov? Ei bine, în cadrul unui hotel renumit de aici vei descoperi 6 camere funcționale de evadare pentru adulți și a șaptea cameră concepută special pentru copii!

Dacă ești pasionat de filmele horror, fantasy și de aventură, aici e locul potrivit pentru tine și prietenii tăi. Tematicile celor 6 camere de evadare sunt: Sherlock Holmes, Indiana Jones, Apocalypse, Psycho, Mission Impossible și Harry Potter.

Nu vom divulga mai multe, ci te vom lăsa pe tine să descoperi și să experimentezi această locație.

Pe unde evadăm în Brașov Locuri unde găsim Escape Rooms
Foto: Bogdan Alecsandru
Rezolvă misterele Escape Room-ului din Râșnov

Ce poate fi mai plăcut decât să faci o vizită la Cetatea Râșnov și să te relaxezi apoi cu un joc de evadare chiar în apropierea acesteia?

Aici vei descoperi o locație cu trei camere de evadare! Trebuie să descoperi misterele Cavalerilor Medievali, să evadezi din camera mistică a vrăjitoarelor și să dezamorsezi o bombă ca să previi un atac terorist.

Sună tentant? Te invităm că drag să te aventurezi în oricare din aceste Escape Room-uri din Brașov și să te bucuri momente de adrenalină și distracție indoor chiar în minunatul nostru oraș sau la câțiva pași de acesta.

Articol scris de Cătălin Ionașcu 
Pe unde evadăm în Brașov Locuri unde găsim Escape Rooms
Foto: M. Onur Yuksel