De ce să vii la Oktoberfest și în acest an

de |

De ce să vii la Oktoberfest și în acest an

Ziggy Zaggy, Ziggy Zaggy!

Hoi Hoi Hoi!

Îți sunt cunoscute aceste expresii, nu-i așa? La fiecare început de toamnă se simte nerăbdarea celor care așteaptă festivalul în care celebrăm una dintre cele mai populare băuturi din lume – inconfundabila bere.

Timp de 11 zile, zeci de mii de turiști sunt așteptați în locul deja consacrat pentru susținerea sărbătorii Oktoberfest: fostul stadion municipal din Centrul Brașovului. Înainte să afli ce surprize au pregătit organizatorii în acest an, haide să vedem semnificația acestei sărbători.

Oktoberfest

Oktoberfest – Scurt Istoric

Festivitatea de căsătorie dintre prințul moștenitor Ludovic și prințesa Therese von Hildburghausen a fost completată de o cursă de cai pe care frumoasa Prințesă a numit-o Oktoberfest. De aici a rămas denumirea festivalului care a avut loc pentru prima oară în luna octombrie a anului 1810, în orașul Munich, situat în Bavaria, Germania.

Conform tradiției, această sărbătoare începe la mijlocul lunii septembrie și se termină în prima duminică a lunii octombrie. Brașovenii au adaptat perioada de festival în funcție de variantele de organizare și de vreme. Astfel, în acest an, începând cu data de 6 septembrie și până în 16 septembrie ai posibilitatea să bei o bere la halbă însoțită de o gustare proaspătă bavareză, la corturile în care muzica și voia bună te încarcă cu energie.

În acest sens, descoperă în continuare cele mai importante tradiții și evenimente ce vor avea loc odată cu festivalul Oktoberfest din acest an, de la Brașov.

Oktoberfest

Tradiții și spectacole la Oktoberfest

Obiceiul care anunță deschiderea festivalului este pornirea Paradei Oktoberfest de la Primărie și până la Arenele Sportive. Parada se desfășoară cu căruța, pe muzica și cu hainele tradițional bavareze. Aici participă și Fanfara „Țara Bârsei”, nelipsită de la nicio ediție.

Dacă această caravană este specifică începerii oficiale a sărbătorii, seara, la corturi, tradiția continuă și are loc Cepul butoiului, adică pornirea râurilor de bere pe toată durata festivalului. La ceremonia de „deschidere a robinetului” iau parte oficialități românești și germane. Tot acum are loc și discursul din fiecare an, al Primarului Orașului Brașov.

Devenită deja tradiție, Fanfara Jagermeister încânta publicul în fiecare an și pune în mișcare participanții la festival prin energia debordantă pe care o emană.

Știai de concursul „Miss Oktoberfest” din cadrul festivalului? La fiecare ediție privirile publicului sunt acaparate de frumusețea naturală a tinerelor (și nu numai!) înscrise la concursul de Miss.

Pentru acest an, așteptările în ceea ce privește distracția de la Festival sunt ridicate la un alt nivel. De aceea, organizatorii au alocat suficient timp în care să strălucească pe scenă atât trupe și fanfare românești, cât și nemțești.

Totodată, în această ediție, spectatorii se vor bucura de un eveniment inedit, în cadrul concursului de măsurare a mușchilor, la propriu. Cei puternici se vor întrece în încărcarea butoaielor, îndreptarea cauciucurilor și nu numai.

Acestea fiind spuse, ciocnim alături de tine o halbă de bere încă din prima zi a festivalului: Prost! (cum ne-au învățat germanii).

Așteptăm cu drag părerile tale cu privire la sărbătoarea Oktoberfest, din acest an! Distracție plăcută și voie bună!

Articol scris de Alexandra Budu

Foto: Oktoberfest România 

Oktoberfest