Nouă Eră, reprezentată de Fintech

de |

Nouă Eră, reprezentată de Fintech

Fintech se referă la soluțiile furnizate de companiile de software development, care dezvoltă diverse platforme și aplicații, pentru a îmbunătății și a automatiza procesele care stau la baza serviciilor financiare tradiționale, atât pentru organizații, cât și pentru consumatori. Acest termen cuprinde tehnologii diverse, de la aplicații mobile de plată, până la zona de blockchain, care poate stoca și cripta tranzacțiile.

Ce este o companie de fintech?

Companiile care activează în zona de fintech încorporează cele mai noi tehnologii, precum inteligența artificială, blockchain sau data science. Acestea au ca scop securizarea datelor si totodată optimizarea sistemelor interne din cadrul organizațiilor. Fintech este una dintre tehnologiile a căror segmente de piață a avut una dintre cele mai rapide expansiuni din industria tehnologiei. Conform statisticilor 96% dintre consumatori cunosc cel puțin o metodă pentru a realiza plăți sau transferuri. Adoptarea serviciilor fintech a crescut considerabil, de la 16% în 2015, până la 64% în 2020. Companiile se află într-un proces de inovare continuă, pentru a facilita realizarea plăților și tranzacțiilor.

Cum funcționează fintech?

Fintech este un domeniu relativ nou, care a evoluat rapid și care a revoluționat experiența consumatorilor în ceea ce privește realizarea tranzacțiilor de zi cu zi. Pe de altă parte e de punctat faptul că tehnologia a făcut parte întotdeauna din sectorul financiar, fie că vorbim de introducerea cardurilor de credit în anii 1950 sau bancomatelor în deceniile următoare.

Tehnologia folosită în sectorul financiar variază considerabil în funcție de nevoile specifice ale organizațiilor. Astfel, unele dintre cele mai recente progrese implică aplicații bazate pe algoritmi ale diverselor tehnologii, precum machine learning, blockchain și data science.

Pe măsură ce industria fintech s-a dezvoltat, la fel și preocupările în ceea ce privește securitatea cibernetică. Progresul tehnologic a avut impact asupra organizațiilor și implicit asupra piețelor acestora. Integrarea sistemelor care au la bază fintech a influențat expunerea companiilor la riscuri și provocări, atacurile cibernetice fiind din ce în ce mai întâlnite. Cu toate acestea specialiștii în software development nu s-au lăsat descurajați și au dezvoltat soluții tot mai specifice care să combată și să reducă posibilele amenințări cauzate de atacurile cibernetice.

De aceea tot mai multe companii apelează la serviciile de IT outsourcing furnizate de companiile de software development care creează soluții de optimizare a tranzacțiilor pentru organizații și consumatorii acestora. AROBS este una din companiile care deține expertiza vastă în domenii precum Enterprise Solutions, Automotive, IoT & Life Sciences, și care dezvoltă implicit sisteme, platforme și aplicații dedicate organizațiilor care activează în domeniului financiar prin expertiza diviziei de Fintech. Astfel aceasta creează soluții customizabile pentru nevoile specifice al fiecărei companii în parte, utilizând cea mai avansată tehnologie software din industrie, în scopul optimizării proceselor și totodată furnizării celor mai bune servicii clienților acestora.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.