Locuri din România pe care merită să le vizitezi

de |

Locuri din România pe care merită să le vizitezi

Cine spune că trebuie să pleci peste granițe pentru a vedea obiective turistice interesante? România este o țară superbă și ne demonstrează asta numeroasele obiective turistice minunate ce pot fi vizitate pe întreg teritoriu țării noastre.

Pentru că ne dorim ca România să se bucure de mai multă atenție din partea turiștilor dar și pentru ca românii să aleagă destinațiile turistice din țară, am decis ca în rândurile următoare să prezentăm mai multe locuri din România pe care merită să le vizitezi.

Plănuiești o vacanță, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție și nici un buget foarte generos? Iată câteva locuri din România pe care fiecare român ar trebui să le vadă:

Delta Dunării

O mulțime de turiști sunt atrași anual de Delta Dunării, o adevărată comoară a țării noastre.

Dacă ești un iubitor al naturii, atunci această rezervație naturală unică în lume sigur se va ridica la nivelul așteptările tale. Te vei putea bucura aici de plimbări pe canalele și lacurile deltei, vei admira o mulțime de păsări și totodată te vei putea înfrupta din bucate din pește cum sigur nu ai mai încercat până acum.

Frumusețea locului este uimitoare, așa că te va convinge să revii ori de câte ori ai ocazia.

Transfăgărășan

Iubești peisajele pitorești dar și drumurile printre munți? Transfăgărășanul este o destinație pe care trebuie să o bifezi!

Aceasta traversează munții și este considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase șosele din întreaga lume. Prin urmare, atrage anual o mulțime de turiști care sunt cuceriți de frumusețea peisajelor de care ai parte.

Vei putea admira și tu frumusețile României de la mare înălțime, având parte de un adevărat spectacol al naturii.

Castelul Bran

Dacă te pasionează istoria, avem o nouă recomandare pentru tine: Castelul Bran. Acesta impresionează prin măreția sa, fiind foarte impunător atât prin dimensiuni cât și prin arhitectura cu adevărat deosebită.

Arhitectura gotică dar și istoria castelului, care mai este cunoscut și ca fiind Castelul lui Dracula, atrag anual o mulțime de turiști.

Maramureș

Ești atras de viața satului românesc, de tradiție, peisaje plăcute, case cochete și oameni prietenoși?

Maramureșul este locul pe care trebuie să îl vizitezi! Cimitirul Vesel din Săpânța trebuie să facă parte din aventura ta prin Maramureș, numeroasele biserici din lemn de asemenea, iar atunci când ai nevoie de un popas, sigur vei fi cucerit de amabilitatea localnicilor care îți vor pune pe masă cele mai delicioase bucate.

Sighișoara

O vizită în Sighișoara poate fi privită ca o călătorie în timp, fiind un oraș medieval din Transilvania ce reprezintă o destinație de vacanță pe care mulți turiști o aleg.

Aici s-a născut Vlad Țepeș, iar străzile înguste, turnurile, cetatea fortificată sau chiar muzeele orașului te vor convinge că Sighișoara este, într-adevăr, un loc din România care merită vizitat fără a sta prea mult pe gânduri.

Lacul Roșu

În cazul în care ai îndoieli în acest sens, Lacul Roșu te va convinge că România este o țară minunată! Este un lac de origine vulcanică impresionat.

Te vei îndrăgosti de apele sale cristaline dar și de peisajul pitoresc pe care sigur îl vei surprinde în numeroase fotografii.

Poți alege să pleci în drumeție sau pur și simplu să te relaxezi, bucurându-te de frumusețea locurilor.

Râșnov

Îți plac orașele mici și cochete? Am o idee de vacanță pentru tine: Râșnov!

Este un oraș situat în Munții Carpați, nu foarte departe de Brașov. Există aici o cetate fortificată pe care o poți vizita, dar totodată vei avea parte de o panoramă superbă asupra Munților Bucegi și Piatra Craiului.

Brașov

Dacă tot ajungi la Râșnov, cel mai probabil că nu vei pleca de aici fără a vizita și Brașovul. Nu va trebui să călătorești mult pentru a ajunge în unul dintre cele mai frumoase orașe din România, așa cum este adesea catalogat.

Brașovul este un oraș cu personalitate dar și cu o mulțime de obiective turistice pe care merită să le vizitezi. Includem aici Piața Sfatului, Biserica Neagră, Dealul Tâmpa sau Turnul Alb.

Cazinoul din Constanța

Să nu uităm de faptul că România are ieșire la Marea Neagră așa că dacă iubești apa, să te bronzezi și să cunoști noi oameni, cu siguranță nu este vară în care să lipsești de la mare. Dacă tot ajungi în Constanța, atunci trebuie să vizitezi Cazinoul din Constanța.

Renovarea clădirii se apropie de finalizare, așa că sigur te va bucura frumusețea acestei clădiri care odată cu trecerea timpului a devenit un simbol al acestui oraș vizitat anual de o mulțime de turiști atât din țară cât și de peste hotare.

Cheile Nerei

Să revenim la peisajele naturale de care avem parte din belșug în România! O ultimă destinație de vacanță pe care merită să o vizitezi este reprezentată de Cheile Nerei. Acestea sunt situate în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița și oferă o mulțime de peisaje naturale superbe. Vei găsi aici cascade, chei înguste, lacuri dar și peșteri.

În plus, liniștea și frumusețea naturii sunt aspectele care te vor convinge că ai făcut o alegere bună atunci când ai decis să vizitezi Cheile Nerei.

Acestea sunt doar o mică parte din numeroasele locuri din România pe care merită să le vizitezi! Nu sunt singurele, ci există multe alte destinații care te vor cuceri și unde vei putea avea parte de experiențe unice și memorabile.

Dacă ai nevoie și de alte recomandări, atunci pe Xplorer găsești cele mai frumoase locuri de vizitat din România, așa că sigur vei avea o mulțime de idei de unde să alegi.

Tu ce destinații de vacanță ai vizitat sau urmează să vizitezi?