Momentele și locurile ideale de fotografiat Brașovul

de |

Momentele și locurile ideale de fotografiat Brașovul

Este necesar să petreci o singură zi în Brașov pentru a rămâne fascinat de personalitatea pe care acest oraș o are. Indiferent că ești turist sau locuitor al orașului, fotografiile cu Brașovul îți pot completa portofoliul de poze cu imagini uimitoare.

Foto: AlexandruAndreea

Fotografia aduce bucurie oricui pentru că imortalizează un moment unic în modul perceput de cel care face poza. Așadar, orice dispozitiv care are în dotare cameră foto trebuie să fie partenerul tău nelipsit atunci când străbați străzile Brașovului sau zonele din împrejurimile orașului.

Cea mai importantă componentă din fotografie nu este reprezentată de aparatura deținută sau de nivelul de pregătire, ci de creativitate și viziune. Pe scurt, nu trebuie să fii fotograf profesionist pentru a te bucura de poze reușite ale locurilor pe care vrei să le păstrezi în amintire.

Și pentru că lumina este secretul care stă la baza fotografiilor reușite, azi vei afla când ai parte de cea mai bună perioadă din zi pentru a face poze orașului și de unde le poți realiza.

Orele de aur ale zilei

Dacă îți este cunoscut termenul de ”Golden Hour” urmează să vezi și unde trebuie să fii ca să captezi aceste momente perfecte în fotografiile tale.
Pentru cei care nu au mai auzit de această expresie, este bine să știți că orele de aur ale zilei se referă la minutele în care soarele răsare sau apune. În aceste două momente ale zilei, culorile de pe cer creează o imagine inedită de care poți profita atunci când pozezi locurile preferate ale orașului.
Acum, să trecem la sugestiile de locuri din care poți surprinde panorame deosebite ale Brașovului la răsărit și la apus.

locuri-de-fotografiat-brasovul
Foto: Emanuel Mitcu
Drumul Poienii, Belvedere – la răsărit

Dacă vrei să vezi cum soarele trezește orașul la viață poți să verifici ora la care soarele își face apariția și să îți setezi alarma ceva mai devreme pentru următoarea zi. Un loc bun de făcut fotografii la răsărit este cel de pe drumul Poienii, în parcarea de la Belvedere.
Din acest loc vezi o mare parte a orașului și ai astfel ocazia să realizezi într-o lumină deosebită, panorame și fotografii care ies din comun.

locuri-de-fotografiat-brasovul
Foto: Emanuel Mitcu

Apusul de pe Tâmpa

O drumeție pe serpentine până „acolo unde scrie Brașov”, sus pe Tâmpa, poate fi plimbarea de seară de care ai nevoie pentru un somn odihnitor. Totodată, de acolo ai șansa să vezi ultimele raze ale soarelui din zi și să rămâi impresionat de jocul de lumini pe care apusul îl face pe cer.

Acest loc este considerat unul dintre cele mai bune puncte care îți asigură o imagine de ansamblu asupra orașului. De aici, pozele tale vor concentra în ele esența orașului iar dacă alegi ca momentul zilei să fie la apus, acestea vor capta lumini și culori care le vor schimba întreaga imagine.

locuri-de-fotografiat-brasovul
Foto: Denise

Cerul senin sau înnorat, ceața, ploaia sau anotimpul, toate influențează compoziția pozelor pe care le faci. Noi îți dorim să te bucuri la maxim de ce oferă natura și să captezi momente, locuri și sentimente în imaginile pe care le surprinzi!

Așteptăm cu mare drag fotografiile tale cu Brașovul la răsărit sau la apus, în secțiunea de comentarii!

Articol scris de Alexandra Budu