9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov

de |

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov

Continuăm seria articolelor sportive cu care v-am obișnuit în ultima perioadă. De această dată vom vorbi despre alergare în Brașov. Dacă aceasta este opțiunea ta preferată de weekend, probabil cunoști deja câteva dintre beneficiile pe care le aduce această formă de mișcare sănătății și echilibrului emoțional – eliberarea endorfinelor după antrenament, care ne dau o stare de bine și de relaxare, scăderea colesterolului, creșterea imunității și masei musculare, întărirea sistemului cardiovascular etc.

Pentru că vrem să te ajutăm să te ții de sportul preferat sau să te motivăm să consideri alergatul ca opțiune de mișcare periodică sau, de ce nu, regulată, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri din Brașov unde poți alerga în aer liber. Doar echipează-te cu adidașii preferați și hai la o tură alături de noi!

Descoperă aceste locuri de alergare în Brașov!

1. Aleea de Sub Tâmpa

Aleea de Sub Tâmpa este printre cele mai populare destinații de alergare din Brașov. Motivele sunt numeroase – apropierea de natură și posibilitatea de a respira un aer mult mai curat, precum și spațiul mare pentru ture sau sprint-uri. Doar încarcă-ți mp4-ul cu piesele preferate și echipează-te corespunzător!

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?rawmerymar

2. Zona Noua-Dâmbu Morii

Pentru cei care caută un traseu montan departe de agitația și aglomerația din oraș, drumul forestier de la Noua până la Dâmbu Morii este ideal pentru un antrenament complex (sprint, anduranță etc.). Pentru că există atât porțiuni puțin mai abrupte, în pantă, cât și coborâri, îți vei lucra mai multe grupe de mușchi simultan, îți vei depăși limitele și te vei bucura de un aer proaspăt în timp ce alergi.

Dacă ești în căutarea unei ture lejere în zonă, poți alerga și în jurul Lacului Noua.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov

?travel.hike.enjoy

3. La Iepure

Zona La Iepure din Răcădau este o altă alternativă potrivită pentru cei care caută un loc de alergat aproape de natură. Poți alege mai multe trasee forestiere din împrejurimi în funcție de condiția ta fizică și de timpul de care dispui, pe cont propriu sau alături de prieteni.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?alexandra.etc

4. Arena Liceului Sportiv

Pentru cei care vor să se antreneze pentru un maraton sau o competiție, să facă sprint-uri sau ture pe piste de atletism coresponzătoare și pe teren neted pentru a atenua șocurile, o opțiune ideală este Arena Liceului Sportiv. Este un cadru organizat, o destinație accesibilă și deschisă publicului, perfectă pentru toți amatorii de sport.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?Foto

5. Stadionul Olimpic din Poiana Brașov

O altă opțiune pentru atleții de performanță sau persoanele care caută să se antreneze într-un cadru special amenajat, Stadionul Olimpic din Poiana Brașov găzduiește piste de atletism cu impact scăzut asupra articulațiilor datorită suprafaței sintetice.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?Foto

6. Parcul Tractorul

Dacă vrei o tură ușoară de weekend pe cont propriu sau alături de prieteni, Parcul Tractorul este o locație accesibilă, preferată de o mare parte din alergătorii brașoveni care caută un antrenament lejer pe o suprafață netedă.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?mosendj

7. Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon nu este doar o destinație preferată de amatorii de drumeții la munte, ci și un loc foarte bun pentru alergare în Brașov. Cărările de munte, porțiunile de urcare și terenul accidentat pot solicita puțin mai mult alergătorii începători, dar beneficiile pentru sănătate vor fi și ele pe măsura efortului, iar apropierea de natură îți va oferi liniștea și relaxarea pe care le meriți.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?lauradriha

8. Dealul Melcilor

Iată o altă destinație de alergat accesibilă pentru toți brașovenii. Traseul până la cariera Dealul Melcilor nu este foarte solicitant, se poate ajunge ușor din mai multe zone ale orașului și te vei bucura de solitudine și liniște în timpul antrenamentului. Vei avea parte de asemenea și de o panoramă de neuitat asupra întregului oraș.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?ilovici

9. Pe Tâmpa

Pentru atleții care caută un antrenament complet, urcatul pe muntele Tâmpa este o alternativă potrivită, pentru că implică atât activitatea fizică specifică drumeției, cât și porțiuni unde se poate alerga. Pentru a ajunge pe muntele Tâmpa, cel mai popular traseu începe de la Drumul Serpentinelor.

9 locuri numai bune pentru alergare în Brașov
?alanamknz

Fie că ești atlet de performanță, amator de mișcare în general sau pasionat de alergat, sperăm că sugestiile noastre te-au ajutat să găsești noi alternative pentru a practica sportul preferat.

Unde îți place ție să ieși la alergare în Brașov? Așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

Articol scris de Cristina Tudose

?lorenapurnichi