Drumeții inedite de o zi, în Brașov

de |

Drumeții inedite de o zi, în Brașov

Orașul Brașov este înconjurat de munți și zone verzi ale căror cărări te poartă direct în inima naturii liniștite. Atât în împrejurări cât și în oraș e aproape imposibil să nu găsești un loc la înălțime în care să-ți pui sângele în mișcare.

Drumețiile de o zi sunt preferatele multora dintre brașoveni și turiști. Așadar, azi îți propunem două trasee de drumeții ce pot fi parcurse fără probleme într-o singură zi. Va fi o zi plină, deci pregătește-ți rucsacul cu o seară înainte și trezește-te la primele ore ale dimineții pentru a încheia traseul pe lumină.

Află în continuare ce poteci poți să cutreieri în următoarea ta zi liberă la Brașov.

#1 Scările lui Gabony – Tâmpa – Șaua Tâmpei

Binecunoscutele serpentine ale Tâmpei ce duc până în vârful muntelui pot fi înlocuite cu un traseu mai aventuros și captivant. Este vorba de traseul cu denumirea Scările lui Gabony – Vârful Tâmpa.

Traseul începe din spatele bazei telecabinei și tot ce trebuie să faci pentru a ajunge la scări este să urmezi marcajul, triunghi galben. Vei merge pe aleea de sub Tâmpa spre Răcădau iar la un moment dat vei observa indicatorul cu ”Scările lui Gabony” dar și primele scări cimentate a căror margine este completată de o balustradă dură de fier.

webtvbrasov

Ai de parcurs 167 de scări iar apoi vei urma cărarea care iese din pădure într-un luminiș în care sunt amplasate băncuțe și mese. Sandwich-ul pus la pachet va părea cea mai bună masă deoarece va fi acompaniat de o panoramă superbă asupra cartierului Valea Cetății, Săcele, Bunloc, Piatra Mare și dacă ai noroc de vreme bună, vei vedea si partea stâncoasă a munților Ciucaș.

Gata pauza, mai ai puțin până în vârf! Continuă urcușul și după ce treci de restaurantul Panoramic vei observa că drumul pe care te afli coboară ușor spre partea stângă. Acesta va fi drumul tău de întoarcere, dar doar după ce ajungi la Belvedere. Doar nu ai urcat atâtea scări fără să te bucuri de priveliștea de pe ”balconul orașului”, nu-i așa?

După sesiunea foto de la înălțime, urmează coborârea lină prin Șaua Tâmpei care se va termina în capătul cartierului Răcădau. Poți continua să străbați acest cartier mergând în continuare pe aceeași cărare ce trece pe lângă blocuri, dar care te ține tot în pădure. Vei ajunge de unde ai început urcarea, tot sub Tâmpa.

#2 Săcele – Bunloc – Săcele

Din primăvară și până-n toamnă, deasupra Brașovului apar curajoșii cărora le plac senzațiile tari: parapantiștii. Își iau avântul necesar pentru a fi purtați de vânt chiar din poienița din capătul telescaunului Bunloc.

Da, există telescaun până în vârful Bunloc, dar urcatul pe jos până acolo parcă altfel te motivează și te face să te simți, așa este? Așadar, înarmează-te cu încălțămintea adecvată și ia-ți pălăria cu tine dacă e vară! Să începem traseul!

Este necesar să ajungi la baza telescaunului Bunloc, din Săcele. De aici, drumul este doar unul și începe chiar din partea dreapta a telescaunului. Trebuie doar să urmezi cărarea și să te uiți din când în când în spate pe măsură ce avansezi, pentru a admira orașul pe care îl ai la picioare.

Priveliștea este inedită și te poți bucura de panorame asupra orașului, cât vezi cu ochii. La un moment dat, înainte de a ajunge la cabana Bunloc, vei fi surprins de grandoarea Bucegilor ce îți țin companie o bucată de drum.

La cabană poți simți emoția parapantiștilor începători luând astfel parte la experiența plină de adrenalină pe care aceștia o trăiesc. După popasul de la cabană, mai ai doar o pantă de urcat până în vârf.

Coborârea o poți face pe același drum pe care ai urcat. Sau, dacă ești adeptul traseelor tip circuit, poți face stânga pe cărarea ce-și face apariția din poienița în care te întâlnești cu Bucegii. Caută indicatorul și urmează marcajul până ajungi în zona Dârste. De aici, mergi până la intersecția cu DN1. Apoi, faci dreapta și te întorci ușor-ușor în oraș sau la Telescaunul Bunloc pentru a-ți recupera mașina, dacă ai lasat-o acolo.

Noi îți dorim să ai parte de vreme bună și așteptăm impresiile tale în secțiunea de comentarii, în urma parcurgerii acestor trasee!

Un articol de: Alexandra Budu

? instagram.com/tinutulmocanilor