Dezvoltarea Software în industria Automotive: viitorul mașinilor electrice

de |

Dezvoltarea Software în industria Automotive: viitorul mașinilor electrice

Tehnologia evoluează rapid, astfel că mașinile viitorului nu doar că devin mai confortabile și mai sigure, ci și  independente. De altfel, producătorii auto investesc constant în noile tehnologii de dezvoltarea mașinilor electrice și a celor autonome.

Companiile de Software Development dezvoltă tool-uri ce includ diferite module de control, radare, chei de mașină, încărcătoare fără fir, grupuri de instrumente, afișaje principale, afișaje secundare, sisteme de infotainment, unități integrate și telematice personalizate care satisfac nevoile clienților.  

Mașini electrice: mai ecologice, mai accesibile și mai sigure

Vehiculele electrice sunt deja în uz, iar motivele pentru popularitatea crescută sunt de obicei de ordin practic. Tehnologia și soluțiile oferite de companiile de Software Services pe acest segment, îmbunătățesc considerabil experiența de utilizare a vehiculelor electrice inteligente.

O treime din tineri declară că sunt siguri sau foarte siguri că succesul vehiculelor autonome este în creștere. Funcțiile precum adaptarea inteligentă a consumului de energie la stilul de condus sau cele de self driving sunt de interes pentru tinerele generații și nu numai.

Mașina inteligentă – cum funcționează

Vehiculele autonome care se bazează pe diverse tehnologii de control vor fi tot mai prezente în trafic. Cele mai importante elemente ale mașinilor autonome sunt legate de prezența inteligenței artificiale și a senzorilor smart, care permit realizarea de manevre bazate pe rețele neuronale multidimensionale.

Tesla folosește deja soluții software care permit conducerea autonomă pe modelele sale. O mașină autonomă colectează și centralizează în timp real datele furnizate de GPS, camere și radare, iar vehiculul își determină poziția în raport cu obiectele din jur, cum ar fi alte mașini, indicatoare rutiere sau pietoni. Cu toate acestea, un raport Goodyear demonstrează că există persoane reticente la prezența vehiculelor autonome pe străzi.

Sistemele utilizate sunt în curs de perfecționare, iar provocările legate de colectarea datelor pe timp de ploaie și ceață devine tot mai ușor de realizat. Mai mult, algoritmii de analiză a imaginii sunt în curs de dezvoltare, iar influența condițiilor meteorologice asupra acestora este din ce în ce mai redusă.

După cum explică experții, pe baza datelor obținute prin intermediul senzorilor, mașina determină viteza și direcția altor mașini, astfel încât să stabilească manevrele necesare în trafic. Spre exemplu, camera captează semnalul de limită de viteză, unitatea centrală îl recunoaște comparându-l cu modele din baza de date, iar apoi algoritmul începe să reducă viteza vehiculului.