Destinație inedită pentru iubitorii de natură – Dealul Lempeș

de |

Destinație inedită pentru iubitorii de natură – Dealul Lempeș

Plimbările în aer liber sunt preferate de cei mai mulți dintre noi, atât pentru relaxare cât și pentru încărcarea bateriilor după zilele aglomerate din timpul săptămânii. Din fericire, în Brașov și în împrejurimi, ai unde să te bucuri de natură alături de cei dragi.

În acest sens, atunci când ai nevoie de o evadare din cotidian sau pur și simplu nu știi ce locuri noi să mai vizitezi, dealul Lempeș poate fi o variantă ideală pentru a petrece câteva ore în inima naturii. Iată câteva motive pentru care să mergi să vizitezi bogăția naturală de pe dealul aflat la o aruncătură de băț de Brașov.


[foto: Sânpetru, Brașov – realizată de MeetSun.ro]

Ce poți vedea pe dealul Lempeș

Considerat Rezervație Naturală începând cu anul 2000, dealul situat între localitatea Hărman și Bod, chiar în cartierul Stupini se întinde pe o suprafață de 274.5 ha. Arată ca o culme alungită iar bogăția lui constă în diversitatea vegetației și a faunei regăsite pe suprafața lui.

Pădurile de fag și carpen, gorun, stejar, brad, pin și nu numai adăpostesc specii de animale protejate de lege cum ar fi acvila pitică, cerbul sau șorecarul comun. În timpul verii, dealul este acoperit de un covor de flori de câmp și de pădure iar plantele și arbuștii medicinali îți fac loc printre multitudinea de culori și petale.

Ai posibilitatea de a întâlni, cutreierând dealul Lempeș, păducel, carpen, mojdrean, pin negru, alun, lemnul câinelui, salbă, porumbar. Din categoria florilor se remarcă rarități precum rușcuța de primăvară, colilie, capul-șarpelui, specii de stânjenei și multe multe altele.


[foto: brasovtour.com]

Într-un loc atât de bogat din punct de vedere al vegetației nu pot lipsi erbivorele precum căprioarele sau animăluțele și păsările specifice unei astfel de zone naturale. Te poți aștepta să găsești urme de mistreți, vulpi, pisică sălbatică, rozătoare. Pe lângă păsări răpitoare și cântărețe vei vedea totodată insecte, amfibieni sau reptile agere ce-ți taie calea cu viteze amețitoare.

Peisajul din vârful dealului este unul de vis. Dacă alegi să mergi în a doua parte a zilei și să prinzi și apusul ai numai de câștigat. Portocaliul cerului și lumina perfectă de făcut fotografii în contre-jour atât siluetelor masivilor goruni și stejari cât și oamenilor cu care ești te vor vrăji și îți vor oferi o amintire inedită.


[foto: ProAlpin.ro]

Și în centrul noului cartier al Brașovului, Stupini, ai ce să faci când cobori de pe deal. Poți lua masa într-unul din restaurantele întâlnite, poți admira casele săsești și poți afla lucruri interesante de la localnici.

Zona Stupiniului este un punct de intersecție între generații, o zonă în care tradiționalul se îmbină armonios cu modernul.

Așadar, ai toate motivele să mergi pe dealul Lempeș într-o zi senină, să te bucuri de natură și de darurile ei. Așteptăm părerile tale după ce ajungi în locul încă sălbatic din apropierea Brașovului.

Articol scris de Alexandra Budu
Fotografii: Claudia – MeetSun.ro, ProAlpin.ro & brasovtour.com