Cluj-Napoca – un oraș multicultural, ce merită vizitat

de |

Cluj-Napoca – un oraș multicultural, ce merită vizitat

Municipiul Cluj-Napoca reprezintă destinația ideală atunci când vrei să ai parte de o vacanță plină de istorie, cultură, distracție, natură sau festivaluri renumite. Primăvara și toamna sunt perioadele ideale pentru a-l vizita, temperaturile fiind mai puțin înăbușitoare decât în ​​mijlocul verii, dar suficient de plăcute pentru a savura o băutură în aer liber.

Descoperă, în continuare, ce obiective turistice Cluj trebuie să nu ratezi într-o vizită relaxantă în orașul din Inima Transilvaniei:

Admiră orașul de la înălțime

Dacă vrei să te bucuri de o priveliște spectaculoasă asupra Clujului, o plimbare prin Parcul Cetățuia îți va oferi ocazia să admiri orașul comoară de la înălțime. „Cetățuia” se află la o altitudine de 405 metri, având aspectul unui platou, pe care a fost construită prima fortificație de tip Vauban din Transilvania.

În zilele noastre, din măreața fortificație s-au mai păstrat doar o parte din ziduri, câteva clădiri și două porți, devenind una dintre cele mai îndrăgite zone ale orașului atât de către turiști, cât și localnici.

Vizitează Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”

Datând încă din secolul al XIV-lea, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a devenit în timp una dintre cele mai emblematice atracții ale municipiului Cluj-Napoca. Aflându-se printre cele mai de seamă edificii religioase ale stilului gotic, aceasta a asistat, de-a lungul anilor, la o serie de evenimente istorice semnificative, printre care și investirea în funcție a principiilor Sigismund Bathory, Gabriel Bathory, Gabriel Bethlen și Sigismund Rakoczi.

Biserica, situată la intrarea celei mai mari piețe din oraș, Piața Unirii, este a doua cea mai mare biserică gotică din România. În partea din spate a edificiului, vei putea descoperi și statuia lui Matei Corvin, care a fost botezat în cadrul acestei biserici.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Catedrala Mitropolitană Cluj este un edificiu religios cu o semnificație aparte pentru comunitatea clujeană. Fiind ridicată la un an după Marea Unire a României din anul 1918, aceasta reprezintă unul dintre cele mai importante edificii construite în stil brâncovenesc după formarea României așa cum o cunoaștem astăzi.

Catedrala ce poartă astăzi hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată la inițiativa episcopului Nicolae Ivan cu sprijin din partea Casei Regale a României. Este una dintre cele mai impunătoare biserici Cluj din oraș, așadar, aceasta nu trebuie să lipsească din lista ta de obiective turistice de vizitat.

Admirând spectaculoasa priveliște a orașului din Parcul Cetățuia, vei zări și turnurile bisericilor „Sfântul Mihail” și „Adormirea Maicii Domnului”, dar și ale altor edificii religioase. Acestea reflectă, împreună cu celelalte biserici din Cluj, latura multiculturală a județului, așadar merită să le descoperi în timpul sejurului tău.