Clinica de Cardiologie Iași – obține tratamentul potrivit pentru palpitații

de |

Clinica de Cardiologie Iași – obține tratamentul potrivit pentru palpitații 

Palpitația este un termen medical generalist, care poate apărea în cadrul mai multe afecțiuni. Unele persoane consideră că doar bătăile neregulate ale inimii sunt palpitații, însă acest termen poate fi atribuit oricărei activități anormale ale acesteia. Atunci când simți că inima vă sare din piept sau că inima bate mult prea repede pentru nivelul de efort pe care îl depuneți, suferiți de palpitații.

În cazul multor persoane, palpitațiile nu se simt doar în zona inimii, ci în tot pieptul sau chiar în gât. Primul pas pentru a avea grijă de sănătatea inimii este o vizită la medicul cardiolog. După o evaluare cardiologică inițială, medicul vă poate oferi un plan de tratament și vă poate sugera modificări ale stilului de viață necesare pentru tratarea palpitațiilor.

Află care sunt cauzele palpitațiilor la o clinică de cardiologie din Iași

Palpitațiile nu sunt cauzate întotdeauna de probleme cardiace, ci pot fi declanșate de exerciții fizice solicitante, de un program de somn neadecvat, de consumul de alcool, de sevraj, de boli inflamatorii, de stres, depresie și anxietate, de un nivel scăzut de zahăr în sânge, de modificări hormonale, de cofeină și de afecțiuni tiroidiene. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mușchii își pierd puterea, iar exercițiile fizice solicitante pot pune presiune asupra inimii. De asemenea, medicii au constatat că există o legătură între pacienții cu probleme de somn și afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi palpitațiile recurente.

O foarte mare legătură există și între consumul de alcool și riscul mai mare de palpitații cardiace. Dacă încercați să vă lăsați de fumat, există riscul de a trece prin sevraj și de a vă confrunta cu acestea. La rândul lor, bolile inflamatorii cum ar fi artrita, gingivita, afecțiunile autoimune și chiar unele afecțiuni metabolice pot determina apariția palpitațiilor. De asemenea, glicemia insuficientă poate provoca aceste activități ale cordului, chiar și în rândul persoanelor care nu suferă de diabet.

Apelează la ajutorul specialiștilor unei clinici de cardiologie pentru tratarea palpitațiilor

Atunci când te confrunți cu astfel de simptome, este important să apelezi la ajutorul medicilor specialiști pentru a determina care sunt cauzele și cele mai bune modalități de tratament. La o clinica cardiologie Iași, te vei putea bucura de o evaluare cardiologică amănunțită, în urma căreia medicul îți va oferi cel mai potrivit tratament pentru ameliorarea simptomelor și prevenirea agravării acestora.

Când este recomandată monitorizarea cu holter EKG?

Dacă palpitațiile îți cauzează disconforturi severe, precum amețeli sau chiar leșin, este recomandat să te prezinți cât mai curând la un specialist cardiolog. Printre procedurile la care te poți aștepta în timpul consultului tău la medicul cardiolog se regăsesc: efectuarea unui EKG, a unei radiografii toracice sau a unei ecografii cardiace. De asemenea, se poate utiliza un echipament numit monitor Holter EKG, care înregistrează ritmul inimii timp de 24-48 de ore sau o perioadă mai lungă. În cazuri rare, se poate folosi un dispozitiv de monitorizare pe termen și mai lung.

Reducerea stresului, hidratarea corespunzătoare, limitarea consumului de cofeină, nicotină sau alcool, un program regulat de exerciții fizice și o dietă sănătoasă pot fi indicate pentru tratarea palpitațiilor cardiace.