Cele mai romantice locuri în Brașov

de |

Cele mai romantice locuri în Brașov 

Totul înflorește fara nicio opreliște; dacă în locul culorilor ar fi voci, o incredibilă vânzoleală s-ar naște în inima nopții” – Rainer Maria Rilke

Acum, mai mult decât oricând, orașul ne cheamă să ne aventurăm în cea mai romantică călătorie! Străzile, clădirile, aleile, parcurile, locurile tainice din Brașov ne așteaptă să le cunoaștem și să le redescoperim secretele. Chiar dacă în accepțiunea generală, romantismul este asociat cu dragostea, locurile au capacitatea uimitoare de a ne face dependenți de ele, creându-ne o anumită stare de spirit, un anumit mod de a percepe lumea înconjurătoare. Orașul ne îndeamnă la visare iar cel mai bine îl putem cunoaște doar în solitudine, la pas, în compania unei cafele bune și a gândurilor luminoase.

Să pornim, așadar, în cea mai romantică călătorie în orașul Brașov!

Cele mai romantice locuri în Brașov

Prima dată vom cunoaște centrul vechi, dimineața devreme sau seara târziu, atunci când agitația se stinge, iar tăcerea învăluie orașul. Vom cerceta frumoasele străzi medievale care ne aduc poveștile trecutului în prezent. Istorioarele trecutului ne inspiră mereu și în ele vom găsi întotdeauna frumusețea ascunsă a orașului de altădată. Strada Johann Gött, strada Apollonia Hirscher, strada Michael Weiss, strada Postăvarului ne fac o invitație să pășim în lumea romantică a prosperului Ev Mediu și a luminoasei Epoci Moderne și să le admirăm pe toate cu îngăduința epocii tehnologiei. Acest joc spectaculos al epocilor este în sine o eternă chemare spre visare, spre frumusețea și dragostea pură.

Cele mai romantice locuri în Brașov

Romantismul de După Ziduri 

Strada După Ziduri ne va deschide o nouă lume – încântătoare, fermecătoare și misterioasă. Cu un soi de melancolie neînțeleasă, cu o frumusețe unică, desăvârșită această stradă ne va trezi sentimente înălțătoare în orice timp al zilei, în orice anotimp, la orice vârstă. Poate că de o plimbare pe această stradă se leagă cea mai emoționantă amintire din viața voastră sau pur și simplu, sufletul simte energia tuturor poveștilor acestui loc, cert este că se crează o legătură intimă între noi și această stradelă protejată de ziduri. Este deopotrivă romantică și artistică, perfectă pentru ochii aflați în căutare de cadre perfecte!

Cele mai romantice locuri în Brașov

A fi romantic înseamnă a fi alături de natură! Brașovul ne oferă mereu ocazia să explorăm laturile necunoscute ale inimii și sufletului nostru. Îmbrățișând natura, fie în parcurile orașului, fie chiar sus, pe munte, gândul nostru se va odihni și va zbura spre înălțimi, spre frumoasele tărâmuri ale visării și ale inspirației.Urmărind în tăcere copiii și părinții care vin aici, în căutarea relaxării, bătrâneii aflați în aflarea odihnei sau cititorii singuratici care doresc liniște pentru lectură, vom putea să vedem orașul într-un mod diferit.

Cele mai romantice locuri în Brașov

Pentru voi, care sunt cele mai romantice locuri din Brașov? 

Imagini: calvinphotographsalexandra_enescu, cumendes, thesmileofarainbow, t.andrei25