Diferența între băncile online și cele tradiționale
Odată cu apariția serviciilor de online banking, consumatorii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la sucursala bancară pentru anumite operațiuni financiare. În zilele noastre, majoritatea băncilor tradiționale, cu sprijinul companiilor de software development, oferă servicii bancare online pentru servicii esențiale: transferuri, schimburi valutare și chiar servicii de plată a facturilor. Pe măsură ce fintech-ul este tot mai utilizat, băncile convenționale concurează pentru lansarea de aplicații cât mai sofisticate, chiar și pentru deschiderea unui nou cont, accesarea creditelor și multe altele.
Operațiunile bancare online se pot realiza folosind un computer sau un device mobil, prin intermediul unei conexiuni la internet, cu un card bancar de debit sau de credit. Pentru asta clienții trebuie să aibă contracte în prealabil cu instituțiile bancare.
Banca tradițională
Băncile tradiționale oferă servicii personalizate pentru clienți proprii, ceea ce poate duce la timpi de răspuns mai lenți pentru clienții noi. Deși băncile conventionale oferă asistență individuală pentru clienți, este de punctat faptul că uneori aceste operațiuni sunt necesar a fi efectuate în timpul programului de lucru al băncii.
Băncile tradiționale au o bancă centrală cu sucursale în toate țările în care își desfășoară activitatea. Multe dintre ele au propriile lor de bancomate. Băncile tradiționale mai mici pot lucra împreună pentru a împărți costurile de gestiune. Reputația acestora constă în interacțiunea directă pe care o au cu clienții proprii.
Global Retail Banking 2021: Banca Digitală de Retail Front-to-Back a declarat faptul că, clienții se deplasează către mediile digitale mai repede decât au făcut-o în trecut. Utilizarea serviciilor bancare online a crescut cu 23%, iar utilizarea serviciilor bancare mobile a crescut cu 30%.
Băncile care nu oferă servicii bancare online ar putea să nu fie la fel de accesibile unui segment atât de larg de împătimiți ai tehnologiei. Clienții pot avea anumite restricții în ceea ce privește accesul la informațiile bancare în timpul programului de lucru. S-ar putea să nu găsească un bancomat sau o sucursală fără să plătească taxe suplimentare, mai ales atunci când călătoresc.
AROBS pune la dispoziția sectorului bancare software development, prin expertiza fintech și a lansat MonePOS By AROBS, o soluție de plată contactless.
Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.