Aplicația SFA care ajută agenții de vânzări să fie productivi

de |

Aplicația SFA care ajută agenții de vânzări să fie productivi

Pentru distribuitori și producători, unul dintre cele mai importante departamente pentru evoluția businessului este cel de vânzări. Sales managerii stabilesc obiective de vânzare și monitorizează atingerea lor în timp ce asigură extinderea și pregătirea continuă a echipei de agenți de vânzări. Aceștia au un rol esențial în interacțiunea companiei cu clienții, fiind intermediarii care se asigură că scopul fiecărei părți este îndeplinit.

Agenții de vânzări trebuie să jongleze cu numeroase informații: detalii despre produse, promoții, comenzi, clienți și chiar tranzacții; totul în timp ce au o atitudine prietenoasă față de colaboratori. Gestionarea unui volum mare de date poate fi copleșitoare, motiv pentru care companiile aleg să le lase în grija tehnologiei SFA. În acest mod, echipele de vânzări economisesc timp, care poate fi dedicat interacțiunii cu clienții.

Una dintre soluțiile SFA alese frecvent în industria FMCG și nu numai este dezvoltată de Optimall by AROBS, o echipă cu o experiență de aproape 20 de ani. Mai jos sintetizăm trei elemente specifice soluției Optimall SFA care te vor ajuta să mărești productivitatea agenților de vânzări, și, implicit, a companiei.

3 motive pentru care agenții de vânzări sunt mai productivi când folosesc Optimall SFA

Acces rapid la planificarea vizitelor la clienți. Optimall SFA oferă două componente care vor fi conectate la sistemul ERP. Prima dintre ele este dedicată utilizării pe desktop și îți permite să planifici cu ușurință vizitele la clienți chiar și pentru două săptămâni pentru fiecare agent. Datorită sincronizării prin conexiune la internet, agenții de vânzări vor avea acces la planificare direct pe la smartphone, astfel că vor ști mereu care este următoarea destinație.

Vizualizarea detaliilor despre produse și comenzi. Datorită interfațării Optimall SFA cu ERP, datele sunt mereu sincronizate în aplicație. Agenții de vânzări pot verifica de pe smartphone stocul disponibil, prețurile, ofertele, dar și date despre sumele de plată.

Transmiterea progresului direct în ERP. Odată ce agenții de vânzări încasează plata de la clienți, vor transmite de pe smartphone confirmarea noilor tranzacții. Optimall SFA permite integrarea unui dispozitiv de plată cu cardul, pentru ca informațiile despre tranzacții să fie mereu complete. Bineînțeles, tot de pe smartphone agenții vor transmite și noile comenzi, iar toate noutățile vor fi sincronizate cu aplicația desktop de unde poți să generezi rapoarte actualizate.


Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.