Cum se amenajează eficient bucătăria unui restaurant?

de |

Cum se amenajează eficient bucătăria unui restaurant?

Cei mai mulți oameni aud „bucătărie comercială” și se gândesc la plite, grătare, friteuze și poate un bucătar frenetic și furios care strigă comenzi. O bucătărie de succes include componente specifice organizate într-un anumit model pentru a optimiza performanța și eficiența. În plus, unele restaurante își pot configura bucătăria într-un anumit mod pentru a se potrivi cu conceptul sau designul unității lor. Indiferent de stil sau aspect, toate bucătăriile comerciale vor avea următoarele părți componente: curățare/spălare; depozitare; prepararea mâncării; gătitul mesei; serviciu.

Curățare/Spălare

Secțiunea de curățare și spălare a unei bucătării comerciale include aparate și produse precum chiuvete, mașini de spălat vase și rafturi de uscare, care sunt niște confectii metalice inox. Chiuvetele cu trei compartimente sunt necesare pentru spălarea ustensilelor, în timp ce mașinile de spălat vase pot curăța rapid farfuriile și alte vase de servire pentru a menține bucătăria la viteză maximă.

Depozitare

Zona de depozitare poate fi împărțită în depozitare non-alimentară, depozitare la rece și depozitare uscată. Zona de depozitare non-alimentară poate fi împărțită în continuare într-o secțiune pentru produse de unică folosință, o secțiune pentru produse de curățare și o secțiune pentru vasele curate din zona de curățare/spălare. Depozitarea la rece este locul în care se păstrează orice trebuie să fie refrigerat sau congelat, în timp ce depozitarea uscată include toate substanțele neperisabile și alte consumabile. Depozitarea se poate face pe structuri metalice inox, care sunt ușor de igienizat.

Amenajarea zonei de preparare a alimentelor

Zona de preparare a alimentelor are chiuvete pentru spălarea produselor, zone de tăiere și zone de amestecare. În mod obișnuit, zona de preparare a alimentelor este împărțită într-o secțiune pentru procesarea alimentelor crude și o secțiune pentru sortarea alimentelor în loturi.

Amplasarea acestei secțiuni în apropierea zonei de depozitare permite bucătarilor accesul eficient la mâncăruri proaspete, să pregătească farfurii și să le mute rapid în zona de gătit. Aici există echipamente mari, cum ar fi plite, cuptoare și friteuze. La fel ca zona de preparare a alimentelor, zona de preparare a mesei poate fi împărțită în secțiuni mai mici, cum ar fi o stație de coacere, o stație de grătar și o stație de prăjire. Deoarece preparatele sunt terminate aici, zona aceasta ar trebui să fie lângă partea din față a bucătăriei, lângă zona de serviciu.

Zona de servicii este secțiunea finală a unei bucătării comerciale. Această zonă trebuie să fie amplasată chiar în fața bucătăriei, imediat după zona de gătit a mesei, pentru a scurta distanța dintre mâncarea pregătită și clienți.


Articol publicitar