5 motive să vizitezi Brașovul în această vacanță

de |
Cele 5 motive să vizitezi Brașovul 

Am așteptat vacanța cu sufletul la gură. Avem motive întemeiate! Planurile de vacanță sunt nerăbdătoare, vor să fie materializate fără întârziere. Bagajele sunt gata-gata să se împacheteze singure. Gândul zbura încă din ianuarie la vacanța din lunile calde. Iar în fața ochilor ni se perindau frumoasele terase la care serveam băuturi răcoritoare, savuroase, cu puteri miraculoase! Noi vă propunem un plan de vacanță de-a dreptul nonconformist.

Unul din cele mai frumaose orașe ale preafrumoasei noastre țări este Brașovul! Știți de ce? Pentru că în orașul coroanei după cum i se mai spune acestui oraș, fascinația timpurilor trecute și efervescența prezentului se îmbină armonios, dându-i acestui oraș ceva din savoarea orașului Praga și ceva din fervoarea Los Angeles-ului.

vacanță în Brașov

Primul motiv pentru care Brașovul merită întâietate în planurile de vacanță din viitorul apropiat este chiar oferta de obiective turistice pe care orașul o expune ca un muzeu în aer liber. Toate clădirile din centrul orașului au o poveste fascinantă, mistere și secrete care abia așteaptă să fie descoperite de ochii și sufletul curioșilor. De la clădirile-monument din Piața Sfatului, la clădirile care găzduiesc astăzi multe hoteluri sau pensiuni, toate au o istorie fabuloasă.

vacanță în Brașov

Terasele și localurile din centrul vechi al orașului Brașov promit răsfăț și încântare pentru toți doritorii de experiențe deosebite. Așadar, dacă ne vom hotărâ să petrecem câteva zile de vacanță în orașul de la poalele Tâmpei, pub-urile-farmacii, localuri rustice cu specialități ardelenești zdravene, precum și cu preparate brașovene autentice, locuri desprinse din interbelic, și cu preparate din bucătăria internațională ne vor încânta papilele gustative și ne vor trezi sentimente aparte pentru orașul Brașov.

vacanță în Brașov

Festivalurile care se desfășoară în apropierea orașului Brașov constituie o prețioasă recomandare pentru eternii îndrăgostiți de activități cultural-artistice. Nu foarte mulți dintre noi ne-am fi gândit că în orașul Brașov, atunci când vine vara, viața se umple de muzică pentru toate gusturile, iar ritmurile ne poartă pe cetăți medievale în căutare de senzații tari. La final de lună iulie, în zilele de 28, 29 și 30 iulie, Cetatea Făgăraș va fi gazda festivalului Murmur. După puțin timp de refacere, Rockstadt Extreme Festival 2017 va deschide porțile Cetății Râșnov în perioada 10-14 august. În luna octombrie suntem invitați cu mic, cu mare la Dracula Film Festival la un maraton de filme…fioros de bune!

vacanță în Brașov

Unde ai putea cunoaște mai bine stilul de viața al luptătorilor medievali dacă nu chiar în orașul coroană, în Țara Bârsei?! În cadrul Zilelor Brașovului, manifestările diverselor trupe de reenactment animă publicul numeros venit din țară și de peste hotare. Sărbătoarea Junilor oferă un spectacol unic care îmbină elemente de mit, magie și ceremonial.

vacanță în Brașov

Drumețiile pe traseele montane, pe crestele falnice care străjuiesc orașul nu vor lăsa indiferent pe niciun turist, asta-i garantat! Tot ce trebuie să avem la noi este – un echipament potrivit pentru munte, neapărat încălțăminte adecvată pentru traseele montane, o hartă, un prieten-călăuză, să avem grijă la urși și mult entuziasm pentru a descoperi frumusețea sălbatică a munților.

Hai la drum, spre Brașov!

Imagini: Munteanu Bogdan, Victor  Cristescu,  Vladirav, Nom Voyage, Katieszi, Catalin Stahie, Rolly Maiquez.