10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

de |

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

Brașovul este unul dintre acele locuri în care poți hoinări în voie, atât pe străzile orașului, cât și pe drumuri, poteci, dealuri și munți. Indiferent de anotimp, orașul de la poalele Tâmpei ne ispitește cu farmecul său medieval și ne trimite parcă în timp.

Dacă îți place liniștea, te poți retrage pe o bancă, într-un parc, sub Tâmpa sau în alte locuri special amenajate pentru relaxare și odihnă. Iar dacă iubești să te pierzi în mulțime, Republicii te ademenește cu freamătul său, dar mai ales cu restaurantele și cafenelele din Piața Sfatului.

Și totuși, să ne trezim din reverie și să vedem cu ce activități ne putem umple timpul liber, fără să ne gândim la cheltuieli.

1. Descoperă adevărata poveste a orașului în care locuiești

Niciodată nu este prea târziu să descoperi povestea clădirilor, statuilor sau străzilor pe lângă care treci zilnic, în grabă. Privește în jurul tău. Ești înconjurat de martorii tăcuți ai istoriei. Dacă vei fi îndeajuns de curios să afli micile detalii despre Brașov, vei fi uimit să vezi cât de puțin știai despre orașul tău de suflet.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

gezginol

2. Participă la evenimente locale

În Brașov au loc o mulțime de evenimente la care poți merge împreună cu prietenii și familia, dar și singur, atunci când vrei să-ți limpezești gândurile. Sărbătoarea Junilor este un ritual unic, a cărui tradiție continuă de la un an la altul, pe care brașovenii abia așteaptă să-l revadă. Muzeul Județean de Istorie organizează adesea expoziții în aer liber, pe care le poți admira în Piața Sfatului, gratuit. Sărbătorile de iarnă sunt de asemenea un bun prilej de a ieși din casă și de a participa la aprinderea luminilor. Centrul vechi este inundat de lumină și beculețe colorate, ornamente, dar și miros de vin fiert.

 

3. Aventureză-te pe munte

Situat în inima munților, Brașovul este un colț de rai pentru cei care iubesc natura și drumețiile. Opțiunile sunt pe placul tuturor, astfel că poți începe cu un traseu ușor pe Muntele Tâmpa sau o plimbare la Canionul 7 Scări. Dacă ești adeptul traseelor spectaculoase, echipează-te corespunzător și pornește la drum!

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

blogulmeudecalator.ro

4. Privește orașul de sus

Să admiri Brașovul de sus este o adevărată încântare pentru minte și suflet, indiferent că este zi sau noapte, vară sau iarnă. Ca să ajungi pe Muntele Tâmpa ai mai multe trasee la dispoziție, astfel că poți schimba peisajul de fiecare dată când urci și nu mai trebuie să apelezi la telecabină.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

? dogarumarchelovelena

5. Plimbă-te pe cea mai îngustă uliță citadină din Brașov

Strada Sforii este o atracție turistică recunoscută în toată lumea, pe care trebuie să o vizitezi din când în când. Nu-i așa că suntem norocoși să locuim în orașul cu cea mai îngustă stradă din Europa de Est? Alții traversează mări și țări ca să ajungă până aici.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

biancaluciarus

6. Delectează-te cu muzica străzii

Muzica este magică. Ea trezește în noi sentimente de nedescris și ne bucură simțurile cu acorduri fine, venite chiar de la artiștii stradali. Cu siguranță vi s-a întâmplat măcar o dată să treceți pe Republicii sau prin Livada Poștei și să asistați la un concert în aer liber, oferit de către artiști cu suflet mare, ce răspândesc arta pe calea undelor sonore. Dacă nu v-ați oprit, să o faceți data viitoare. Nu costă nimic.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

? brasovtv.com

7. Uită-te la filme în aer liber

Conceptul de cinema în aer liber nu mai este o noutate, iar brașovenii știu despre ce este vorba. Astfel, dacă ești cinefil și îți dorești o experiență inedită, nu rata caravanele de film în aer liber. Tu trebuie să-ți aduci doar păturica și o porție zdravănă de floricele. Intrarea este liberă.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

? newsbv.ro

8. Mergi la mall

Ca orice oraș modern, Brașovul are mai multe centre comerciale în care îți poți petrece timpul liber. Aici te așteaptă numeroase opțiuni – cinema, restaurante, jocuri, magazine cu haine, librării și multe altele.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

rivionze

9. Stai pe internet

În spațiul public există diverse zone în care localnicii și turiștii au acces gratuit la internet. Așadar, dacă vrei să asculți muzică, să citești o carte, să găsești o destinație sau pur și simplu să te informezi despre anumite subiecte, profită de internetul wireless.

10 activități pe care le poți face gratis în Brașov

? newsbv.ro

10. Participă la diverse activități gratuite

Dacă ești la curent cu ceea ce se întâmplă în oraș, ai posibilitatea de a participa la diverse activități cu intrare liberă. De exemplu, te poți înscrie la workshop-uri și ateliere, poți merge la prezentări de produse, lansări de carte, expoziții, piese de teatru și multe alte evenimente pe care și noi încercăm să le aducem în atenția ta, în fiecare zi.

Voi ce alte idei de activități gratuite aveți? Așteptăm propunerile voastre!

Foto sus: orasul.din.inima.tarii