Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

25 ianuarie 2018 19:15 - 21:15

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 7:15pm on joi, repeating until 8 martie 2018

Detalii

Data:
25 ianuarie 2018
Timp:
19:15 - 21:15
Eveniment Categories:
,

~~~What is dance to you?~~~

A fost una din rezoluțiile tale în noul an să te miști mai mult? Sau să dai mai multă atenție corpului tău? Sau să râzi mai mult? Sau să te cunoști mai bine?
Atunci te invit la o serie de ateliere de mișcare expresivă. Scopul întâlnirilor va fi să descoperim ce înseamnă dansul pentru fiecare dintre noi. Vom încerca să ne răspundem la această întrebare printr-o cercetare asumată, printr-un laborator deschis în care vom lucra cu noi și cu ceilalți, cu spațiul și cu timpul, cu corpul și cu mintea. La final vom face împreună un scurt video în care să documentăm descoperirile noastre.
Pentru a participa la aceste ateliere este nevoie să fiți deschiși către joc și joacă, deoarece atelierele sunt definite de un stil ludic, în sensul în care istoricul olandez Johan Huizinga definea joaca. Jocul, spunea Huizinga, nu este doar un prilej de distracție, de amuzament, ci și o formă de exprimare a personalității și de explorare a lumii. Jocul devine astfel un act sacru.
În cadrul atelierelor, ne vom descoperi pe noi și cum poate dansul să ne ajute în viața de zi cu zi. Ne vom exersa creativitatea și spontaneitatea prin intermediul improvizației, ne vom găsi rutine zilnice prielnice corpului, ne vom deschide și ne vom găsi mai intim și mai profund decât reușim deobicei.
Vom folosi tehnici din dans-terapie, contact improvisation, dans contemporan și BMC, dar vom lucra mult cu ceea ce este deja acolo, cu momentul prezent, cu spațiul în care ne desfășurăm și cu oamenii care îl compun.
Vom lucra după modelul *BASCICS, propus de dans-terapeuta Patricia Capello.
Astfel ne vom focusa pe Sistemul de Intractiune:
interior – corp:
-Atitudine corporală
-Imaginea corpului
-Limitele corpului
-Conștiența kinestetică
-Spațiul interior sensorial
Interior-sine:
-Conceptul de sine
-Încrederea în sine
-Mișcare Autentică
-Creativitate
Și pe sistemul de Interacțiune:
-Comunicare
-Dialog în mișcare
-Exprimare simbolică
-Ritm
-Verbalizare
-Dinamica interpersonală
-Alianța terapeutică
-Experiența de grup
-Socializarea
Facilitator:
Anamaria Guguian – este consilier pentru dezvoltare personală, artist independent, fondatoare a proiectului I Dance You și organizator de evenimente culturale și de dezvoltare personală pentru copii şi adulţi. Este foarte influențată în munca sa de arte marțiale, de dans terapie și de contact improvisation. Din 2014 organizează cursuri de mișcare creativă în Brașov. Îi place să aducă dansul în locuri cât mai diverse și să danseze cu oameni din medii cât mai eclectice. Anamaria se descrie ca fiind „un explorator al vieții prin intermediul mișcării.”
Cât durează?
Modulul este împărțit în 7 ședințe. Întâlnirile vor avea loc 1 dată/săptămână începând cu 25 ianaurie și se vor încheia în 8 martie. În a șasea ședință vom documenta video descoperirile făcute de-alungul întâlnirilor.
Când?
Joi de la 19h15 la 21h00.
Unde ?
Casa Armatei, str. Lunga 1 A, et.5
Contribuție?
280 lei, suma se plătește integral la primul atelier
Înscriere: Mesaj privat pe pagina I Dance You sau la telefon: 0726689713.

Locație

Casa Armatei