Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

11 februarie 2018 19:00 - 21:20

Detalii

Data:
11 februarie 2018
Timp:
19:00 - 21:20
Eveniment Category:
Sit web:
http://biletebrasov.ro/program-bilete-online-teatru-sica-alexandrescu/

UN CUPLU CIUDAT
de Neil Simon

Distribuţia: Bianca Zurovski, Ligia Stan, Viorica Geantă-Chelbea, Iulia Popescu, Carmen Moruz, Mirela Borș, Marius Cristian Cisar, Demis Muraru

Regia: Adi Iclenzan
Decorul: Mihai Mădescu
Costumele: Luana Dragoiescu

Durata: 2h 20’ (cu pauză)

★★★★★ Neil Simon este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi americani și unul dintre cei mai jucați, atât pe teritoriul american, cât și în întreaga lume. Între anii ’60 și ’80, numele lui devenise echivalent, pentru teatru, cu numele lui Steven Spielberg, în lumea filmului. Un semn clar al succesului de public şi al succesului de casă.
Născut în 1927, în Bronx, Neil Simon a urmat, destul de sporadic, cursurile Universităţii din New York, în cursul anului 1946, la numai un an de la sfârșitul Celui de-al Doilea Război Mondial. Doi ani mai târziu, începe să scrie scenarii pentru Radio şi Televiziune, alături de fratele sau, Danny Simon.
Textele au avut succes și au fost angajați, la începutul anilor ’50, pentru a realiza scenariile popularului serial de comedie Your Show of Shows. Munca lor le-a adus două nominalizări la Premiile Emmy.
Experiența din această perioadă i-a folosit ulterior, când a început să scrie dramaturgie.
În 1961, a avut loc prima premieră pe Broadway a unei piese scrise de Neil Simon, Come Blow Your Horn. Succesul a fost atât de mare încât s-au jucat 678 de spectacole. A urmat, apoi, musicalul Little Me care i-a adus prima nominalizare din cariera sa la Premiul Tony. Ulterior, Simon a mai fost nominalizat de șatesprezece ori şi a câştigat de trei ori acest premiu care, pentru teatru, este echivalentul Oscarului.
De asemenea, a fost premiat cu mult râvnitul Premiu Pulitzer, pentru Lost în Yonkers.
În 1966, Simon avea patru spectacole care rulau în același timp pe Broadway: Sweet Charity, Star Spangled Girl, The Odd Couple (Un cuplu ciudat) şi Barefoot în the Park (Desculț în Parc).
Opera sa prolifică include comedii uşoare, comedii „negre”, câteva opere autobiografice, scenarii pentru comedii muzicale. De asemenea, a scris peste douăzeci de filme de lung metraj şi a primit patru nominalizări la Oscar pentru Cel mai Bun Scenariu.
Piesa „Un cuplu ciudat”, varianta pentru femei, este scrisă la 20 de ani după ce Simon publicase celebra versiune cu personaje masculine, versiune care s-a făcut cunoscută şi graţie celebrei ecranizări din 1968 (care i-a avut în rolul principal pe Jack Lemmon şi Walter Matthau).

Bilete se pot achiziționa online, de pe portalul http://biletebrasov.ro/program-bilete-online-teatru-sica-alexandrescu sau direct de la casa de bilete a teatrului.

Program casa de bilete:
marți – vineri: 11:00 –19:00
sâmbătă – duminică: 15:00 –19:00
Tel: +4 0268 412 969

Preţuri bilete:
Categoria I – 25 lei
Categoria II – 20 lei
Preţ redus – 7 lei
Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Un cuplu ciudat

Spectacolul se joacă la Sala Mare.

Locație

Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov
Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov Piata Teatrului Nr. 1
Brasov, RO
+ Harta Google