Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

9 martie 2018 17:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 5:00pm, repeating until 11 martie 2018

Detalii

Data:
9 martie 2018
Timp:
17:00
Eveniment Categories:
, ,

CENTRUL INTERNATIONAL PENTRU RESURSE SI FORMARE ALFRED ADLER

In cadrul programului de formare continuă
„ABORDĂRI TERAPEUTICE EXPRESIV-CREATIVE.*

sustinut de Ramona Andrei si Ramona Gherasim**

va invita la Modulul II
ART-TERAPIE PENTRU MINTE-INIMA-CORP
Drumul spre acasa.

Editie outdoor ***
Rasnov, 9-11 martie

Pentru ca ne-am educat mintea sa priveasca viata liniar, ne limitam accesul la multe resurse pe care le avem si astfel ne ingradim existenta si experienta cu convingeri rigide si perceptii preconcepute. Ce ratam? Ratam potentialul nostru de a fi, ratam sansa de a ne elibera de trauma, de suferinta, de sentimentele de inadecvare, de ratare si ratam astfel sansa de a evolua.

Art-terapia acceseaza prin forma si culoare lumea sensibila si profunda a potentialelor, reorganizand harta mentala a vietii si a sinelui, eliberand emotiile reziduale, aducand la suprafata convingerile si asteptarile nerealiste si atinge structura radiala, naturala a mintii, printr-un limbaj natural universal…al imaginii.

Va invitam sa descoperiti principiile de baza ale art-terapiei, o modalitate de procesare non-directiva, instrumentele esentiale care decodifica harta emotiilor noastre , modalitati de a identifica si decodifica jargonul corpului si al simptomelor si sa experimentati calatoria catre redescoperirea radacinilor autentice, prin puterea intuitiei si a creativitatii.

Vom integra experienta intr-un mod unic, lucrand cu corpul in experiente outdoor, care vor facilita deschiderea mintii, extinderea experientei si asezarea unei noi perspective, intr-un sistem mai echilibrat, mai armonios. Pentru ca mintea se poate extinde pana la limitele de integrare ale corpului, dar corpul poate modifica usor informatia si proiecta experienta la nivelul creierului…doar atunci cand o traieste.

Workshop-ul se adreseaza psihoterapeutilor, consilierilor scolari (se poate aplica foarte bine in terapia/consilierea de scurta durata), coach-ilor sau facilitatorilor ca si acelor persoane care simt sa invete sa lucreze cu propriile metafore pentru a-si constientiza si prelucra setul complex de convingeri despre sine, viata si ceilalti.

* Programul ABORDARI TERAPEUTICE CREATIV-EXPRESIVE cuprinde 3 module:
I. Metafora ca si instrument terapeutic holist
II. Art-terapie pentru minte-inimă-corp.
III. Mijloace terapeutice metaforice integrate.
…si este creditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 48 credite (cate 16 credite pentru fiecare modul). Participarea la fiecare modul nu este conditionata de participarea la intregul program, fiind certificata cu numarul corespunzator de credite.

** Ramona Andrei este psihoterapeut adlerian, psiholog principal autonom, formator adlerian si supervizor, cu mai bine de 11 ani de practica terapeutica individuala si de grup, formare in psihoterapia adleriana, experienta de facilitare si supervizare individuala si de grup, art-terapie, coaching si parenting. Este fondator al Centrului Alfred Adler si fondator si formator al primului program de facilitare in parenting adlerian din Romania

Ramona Gherasim, coach, psiholog, trainer NLP, formator art-terapie.

Partener: Outdoor Wellness (Lucian Stefan Sandu-facilitator de experiente outdoor, cu mai bine de 15 ani de experienta in a crea experiente outdoor cu sens, in siguranta si cu incredere in potentialul uman…si natural)

***
De ce outdoor?
Pentru ca in multe experiente create si sustinute impreuna am descoperit ca atunci cand stai mai mult timp cu experienta si nu te re-contaminezi rapid cu limitele, schimbarile se aseaza mai bine si mai stabil in sistemul tau de convingeri. Dar mai ales pentru ca, in experienta outdoor, te vei vedea pe tine (asa cum spunea Laura, o colega participanta la un eveniment outdoor)…asa cum nu stiai ca esti. Ca poti mai mult, ca existi si dincolo de limite. Si asta te va ajuta sa integrezi ceea ce vei invata si experimenta in curs, la nivelul cel mai profund, cel pe care se bazeaza de fapt schimbarea: la nivel senzorial.

Locatie: Rasnov, pensiunea Victoria (este un spatiu cald, plin de culoare, creat de un artist cu suflet mare…pentru suflet)

Program:
9 martie, 17.00-20.00 Intro in lucrul cu art-terapia (mecanisme neuropsihologice, principii esentiale, materiale, modalitati de procesare individuala si de grup, practica art-terapie)
10 martie, 10.00-21.00 Practica art-terapie (corp, emotii, viziunea vietii, relatii) + outdoor (cu pauze de masa)
11 martie, 10.00-16.00 Practica art-terapie (desen cu intentie, random, modelare din materiale naturale) + outdoor.

Cost:
500 RON pentru inscrieri si plati pana la 1 martie (costul include cazarea in camera dubla, taxa de curs, materialele si experienta outdoor)
550 RON pentru inscrieri si plati dupa martie.

Inscrieri si detalii despre eveniment : Ramona Andrei, email: [email protected], tel. 0721235056 si Ramona Gherasim tel.0748444888, email: [email protected].

Locație

Râşnov