Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

31 august 2017 19:00 - 20:30

Detalii

Data:
31 august 2017
Timp:
19:00 - 20:30
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1371066876345237

Organizator

Punctart
iHamlet deschide Festivalul Amural

Spectacolul de teatru multimedia iHamlet al asociației Punctart din București deschide în acest an Festivalul Vizual Amural din Brașov. Intrarea este libera în limita locurilor disponibile, iar cei prezenți la spectactol se vor bucura de un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii.

Realizat în colaborare cu Teatrul Excelsior din București, spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet.

H, un adolescent aparent obişnuit, este uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări. O avalanșă de emoții, sunete, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius, într-un univers multimedia fabulos cu proiecții holografice pentru a construi un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu și coordonat de Smaranda Pasnicu. Coregrafia şi mişcarea scenică este gândită de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu asigură proiecția video și luminile, iar de sunet e responsabil interior8.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști profesioniști. Astăzi Punctart este o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat, ce dezoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Festivalul Vizual Amural se construiește an de an ca centru al artelor vizuale în aer liber. Acesta va avea loc în perioada 31 august – 3 septembrie, pe strada După Ziduri din Brașov.

Durata spectacolului: 75 de minute

Parteneri: Teatrul Excelsior, British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală.

Sprijinit de Uniter

Pentru mai multe detalii – [email protected]

Locație

Centrul-Cultural Reduta
Centrul-Cultural Reduta str.Apollonia Hirscher nr.8
Brasov, 500025 Romania
+ Harta Google