Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

21 iulie 2017 13:00 - 18:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 1:00pm on duminică, luni, marți, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until 31 iulie 2017

Detalii

Data:
21 iulie 2017
Timp:
13:00 - 18:00
Sit web:
https://www.facebook.com/events/712909122227631

Organizator

Rope Street Museum

În luna iulie, Rope Street Museum, găzduiește operele a doi artiști autohtoni: Rina (pictură) și Sorin (fotografie). Vă așteptăm cu drag la expoziția cu vânzare din cadrul muzeului.

Aflată la lansarea celei de a doua colecții din carieră, Rina iși mută pensulele într-un peisaj total diferit față de prima colecție. Dacă, colecția “ States of Mind”, lansată în primăvara anului trecut, vorbea despre sentimente și stări interioare, colecția “ Tortillon” vorbește despre întâlniri între marii artiști ai lumii. Cuvântul Tortillon, originar din limba franceză, reprezintă un instrument de desen cilindric la capete care ajută la amestecarea liniiilor făcute în cărbune, creion sau alte materiale.

Atentă la materialul cu care lucrează, și la tehnicile folosite de marii maeștri precum Dali, Picasso, Frida Khalo, și mulți alții, Rina și-a imaginat o lume în care acești artiști au lucrat împreună.

Fiecare operă de artă are farmecul și însemnătatea ei originală, însă combinată cu o altă lucrare celebră, toate sensurile se schimbă iar farmecul ia o nouă înfățișare. Discursul pictural este unul comun pentru întreaga serie de lucrări din care transpar alburi colorate, galbenuri luminoase şi numeroase tente de albastru.

Aşternute cu o oarecare lejeritate se distinge o matitate în care forma răspunde spre a reţine modelul şi de a-l fixa undeva în timp. Se observă şi o naturaleţe în exprimare epurată de orice extravaganţă, totul concentrându-se pe mijloacele specifice picturi precum forma şi culoarea.

Mai multe lucrari ale artistei le puteti gasi pe site-ul acesteia: http://www.rina.gallery

Expoziția de fotografie își propune să trimită spectatorul într-o călătorie spre meleaguri sau locuri în timp de o frumusețe rară. Discret, se citesc emoții, trăiri din călătoria eternă a sufletului. Simetria, repetiția, contrastul, coerența, simbolismul și un strop de ironie sunt componentele unui echilibru regăsit în aceste fotografii, aparent cu cea mai simplă însă totodată și cea mai complicată temă: peisajul.
Fotograful Sorin Oancea este intr-o constanta cautare a de a-si define tehnica fotografica. Nu se poate specializa doar intr-un singur domeniu pentru ca ii place sa isi urmeze impusul si sentimentele la momentul si locul potrivit. Mai multe lucrari ale fotografului le puteti gasi pe https://www.facebook.com/SorinOanceaPhotographer/

Locație

Rope Street Museum
Rope Street Museum Str. Cerbului 13
Brassó, 500015 Romania
+ Harta Google