Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

17 martie 2018 9:00 - 19:00

Workshop: DISLEXIA, DISGRAFIA ȘI DISCALCULIA LA COPIL: STRATEGII DE PSIHODIAGNOSTIC CLINIC ȘI INTERVENȚIE EDUCAȚIONALĂ

Organizator: Institutul de Psihologia Dezvoltării, Anexa nr. 4 din 31.03.2017 la Aviz profesional CPR: RF-II-B-184/ 06.07.2016.

Curs de formare continuă creditat de către Colegiul Psihologilor din România cu 10 credite profesionale în specialitățile Psihologie clinică și Psihologie educațională și consiliere vocațională.

Formator: Prof. univ. dr. Geanina Cucu-Ciuhan – profesor universitar la Universitatea din Pitești, psiholog principal supervizor în psihologie clinică și în psihologie educațională și consiliere vocațională, psihoterapeut formator și supervizor în psihoterapie experiențială.

Cursul are ca scop dezvoltarea unor abilități de diagnostic clinic și de intervenție de scurtă durată țintite pe particularitățile copiilor și adolescenților cu tulburări de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie).

Competenţele oferite de acest curs participanților se referă la:

Competențe generale din domeniul psihologiei clinice și psihologiei educaționale:

Evaluarea psihologică clinică/psihodiagnostic clinic – identificarea factorilor psihologici implicaţi în sănătate, dezvoltare şi tulburare/boală mintală, la adult, familie sau copil
Evaluarea psihologică clinică a copiilor cu CES
Evaluarea psihologică/psihodiagnoza dezvoltării cognitive, afectiv-motivaţionale şi a personalităţii persoanelor aflate într-un context educativ/de învăţare-dezvoltare

Competențe specifice:

Cunoașterea celor mai noi teorii neurologice și psiho-sociale privind etiologia tulburărilor de învățare
Descrierea și explicarea tabloului clinic al tulburărilor de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie) ale copiilor
Descrierea tulburărilor emoționale comorbide ale tulburărilor de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie).
Identificarea şi utilizarea adecvată a instrumentelor de psihodiagnostic clinic specializate: anamneza, interviul clinic, testarea copilului în contextul familiei, scalele de evaluare cu ancore comportamentale, exerciții dinamice de diagnostic experiențial
Analiza și evaluarea corectă a demersului de diagnostic clinic şi a modului în care sunt derivate concluziile și conceptualizarea clinică corectă a cazului
Intervenție educațională în context familial și școlar pentru copiii cu tulburări de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie).
Temele abordate:

Tabloul clinic al tulburărilor de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie) ale copilului.
Teorii neurologice și psiho-sociale privind etiologia tulburărilor de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie) ale copiilor.
Protocol de evaluare clinică și educațională în cazul tulburărilor de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie) ale copiilor: scopurile evaluării, informații relevante preliminare diagnosticului, principalele probleme care direcționează evaluarea, teste și instrumente adecvate pentru fiecare etapă a evaluării, modele de evaluare pentru probleme particulare, diagnosticul diferențial și al comorbidităților.
Evaluarea dezvoltării neuropsihologice a copilului țintită pe funcțiile executive și senzoriomotorii implicate în învățarea scris-cititului și calculului aritmetic.
Evaluarea complexă a abilităților cognitive la copil.
Model de intervenție clinică și educațională țintit pe particularitățile copiilor cu tulburări de învățare (dislexie, disgrafie și discalculie).
Vor fi prezentate protocoale de diagnostic clinic validate științific, cele mai moderne instrumente de evaluare psihologică adaptate populației românești, studii de caz, modele de raport de evaluare psihologică. Participanților li se vor oferi instrumente calitative de psihodiagnostic specializate (model de anamneză, model de interviu clinic etc.).

Participanți: Pot participa la workshop psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucrează în învățământ, cercetare, ONG-uri, cursanți în formare în psihoterapie. Persoanele care pot primi credite, conform COPSI, sunt psihologii cu atestat de libera practica. Alături de psihologi pot participa studenți și alți specialiști, însă fără a primi credite.

Investiție: 250 lei

Program: Workshop-ul cuprinde10 ore și se va desfășura sâmbăta, între orele 9.00-13.00, 14.00-19.00.

Înscrieri: Pentru înscrieri și alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected].
Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății. Vă rugăm să trimiteți dovada achitării taxei la adresa de e-mail.

Taxa (250 ron) se achită în contul bancar:
IBAN: RO18RNCB0090138529330001
BANCA COMERCIALA ROMANA, Agentia Lipscani, Bucuresti
Titular cont: Cucu Ciuhan Geanina Cabinet Individual de Psihologie
La detalii plati va rog sa scrieti workshop Dislexie Bucuresti.

Vă așteptăm cu drag!
Echipa Institutului de Psihologia Dezvoltării

Locație

Brasov, Romania
Brasov, Romania Brasov, RO + Harta Google