Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

12 noiembrie 2017 10:00 - 11:00

Detalii

Data:
12 noiembrie 2017
Timp:
10:00 - 11:00
Eveniment Category:

Grupuri de artterapie pentru copii cu vârsta între 4 şi 11 ani. Grupurile se vor întâlni o dată la două săptămâni pe categorii de vârstă, sâmbăta sau duminica.

Dacă îți dorești pentru copilul tău un loc unde să își poată dezvolta calitățile, unde să se descopere și să își exerseze creativitatea, atelierele de artterapie pentru copii sunt alegerea potrivită. Creativitate nu înseamnă un atelier în care toți copiii fac același lucru după un model sau după instrucțiuni, în acest caz fiind vorba mai degrabă de exersarea abilităților practice. Creativitatea se dezvoltă lăsând libertate copilului să și-o manifeste, fiecare in stilul lui propriu, încurajându-l și stimulându-l.

Ne vom folosi de joc artterapeutic și de diferite mijloace artistice cum ar fi desenul, pictura, colajul, modelajul, lucrul cu materiale naturale etc. pentru a accesa şi dezvolta resursele proprii fiecărui copil.

Artterapia îl ajuta pe copil să fie încrezător în forţele lui, să se elibereze de anxietăţile şi tensiunile acumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi copii şi cu adulţii, să-şi exprime nevoile şi dorinţele, să-şi dezvolte atenţia, gândirea, memoria şi creativitatea.

Desenul, pictura, modelajul, arta, în general, dezvoltă personalitatea unui copil. Copilul nu poate să comunice prin cuvinte ca un adult temerile lui, nevoile si preocupările lui şi de aceea arta îi oferă libertatea de exprimare de care are nevoie. Psihologii care au aplicat terapia prin artă au constatat salturi considerabile în plan cognitiv, intelectual şi afectiv-emoţional .

NU este necesar talentul la desen.
Toate materialele necesare vor fi puse la dispozitia copiilor.

Durata atelierului: 90 de minute pentru copii 6-11 ani
60 de minute pentru copii 4-5 ani

Cost: 40 de lei/ şedinţă (30 de lei pentru fraţi) pentru copii 6-11 ani
50 de lei/ şedinţă pentru copii 4-5 ani

Locul desfăşurării: strada Avram Iancu nr. 76

Facilitatori:
Raluca Robu, psiholog cu formare în Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei în cadrul Societăţii de Psihoterapie Experenţială Română (SPER).
Andreea Crăciun, consilier psihologic cu formare în Psihoterapia Experienţială a Unificării.

Înscrierile se fac de către părinţi, menţionând un număr de telefon, vârsta şi numele copilului prin mesaj privat pe Facebook, pe email [email protected] sau la telefon 0730223528 (Andreea Craciun).

Găsiţi toate evenimentele organizate de Artterapie Braşov pe pagina: www.facebook.com/artterapiebrasov

Locație

Artterapie – Brasov
Artterapie – Brasov Strada Avram Iancu nr. 76
Brasov, 505200 RO
+ Harta Google