- Acest eveniment a trecut.
Atelier de jucării croșetate – bufniță
4 aprilie 2018 18:00 - 20:00
Aducem în actualitate meșteșugul croșetatului prin două ateliere (28 martie si 4 aprilie), la finalul cărora veți avea o jucărie veselă și frumoasă, lucrată de mâinile dvs.
Prin anii ’50 au pătruns și în România jucăriile croșetate, primul model tipărit într-o revista de priofil fiind un cățel uriaș cu urechi clăpăuge, simpatic foc.
Ce cadou poate să fie mai apreciat decât un cadou lucrat integral manual?
Punem la dispoziție:
* fire în diverse culori,
* ochișori cu prindere de siguranță pe interiorul jucăriei în următoarele culori la alegere: roșu, albastru, verde, negru sau galben,
* umplutură: melană dărăcită,
* tiparul de lucru pe suport hârtie
Asigurăm instrumentar de lucru: croșete, ace de cusut și ace cu gămălie pentru fixare componente.
Veselia este garantată fiind asigurată de îndrumător atelier Gabriela Bularca.
Suport curs 35 lei/1 ședința sau 70 lei/ amândouă ședințele
Durată ședință: 2 ore
Maxim 10 persoane
Inscrieri atelier: [email protected], 0726349790
……………………………………………
Croșetatul un meșteșug vechi pe aceste meleaguri, ne-a ajutat de-a lungul anilor să înfrumusețăm casele, să înfrumusețăm articolele vestimentare, pernele, perdelele.
În anii ’70 și anii ’80 era la modă că toți să avem hăinuțe croșetate, bentițe croșetate și multe alte articole vestimentare.
În istorie se pare că acest meșteșug vine de tare departe, mai precis de acum 5000 de ani, fantele realizate cu cârligul (croșeta) s-au găsit imprimate pe vasele de Cucuteni.
A suferit numeroase modificări de-a lungul vremii, un singur lucru a rămas același, modelul crosetei, cârligului, care la început era de os, și era folosit la realizarea plaselor de prins peste, mai târziu fiind de fier, acum a ajuns să fie și de plastic, dar cele mai bune croșete rămân totuși cele de inox.