Veneţia, destinaţia ideală pentru un scurt city break

de |

Veneţia, destinaţia ideală pentru un scurt city break

Preferi destinaţiile care abundă de istorie? Îţi plac oraşele cu iz unic? Doreşti să mergi într-un city break fascinant? Atunci nu ezita să-ţi stabileşti ca destinaţie Veneţia – este metropola perfectă care satisface aceste preferințe. Chiar dacă nu ai mult timp la dispoziţie, oferă-ţi răgaz și te vei bucura de un sfârşit de săptămână frumos şi reconfortant, alegând să navighezi pe canalele întortocheate care te vor purta pe luciul acestui oraş plutitor, vechi de peste 1500 de ani.

City break Veneţia, planul ideal pentru pasionaţii de istorie

Dacă ţi-ai propus o mică escapadă din cotidian şi doreşti să-ţi oferi o experienţă inedită, varianta city break va reprezenta alegerea cea mai profitabilă. Într-un timp scurt şi cu buget redus, poţi face o mică incursiune printr-un oraş care nu va înceta niciodată să-şi fascineze oaspeţii, prin structura sa inedită, prin peisajele unice, arhitectura fascinantă şi prin labirintul de canale pe care îşi ţese traiul zi de zi, de sute de ani încoace.

Locuri vechi şi noi se unesc prin canale navigabile şi poduri, lăsându-te să admiri de la bordul vaporaşelor, o lume unică în care, cândva, măştile renumitului carnaval ascundeau istorioare şi poveşti fascinante. Astfel, dacă vrei să te îmbogăţeşti cu experienţe deosebite, un city break Venetia poate reprezenta cea mai potrivită alegere, atunci când ţi-ai propus ca într-un timp scurt şi la preţuri avantajoase, să îţi oferi câteva zile speciale.

Veneţia, între vechi şi nou

Dacă destinaţia aleasă pentru un scurt sejur este Veneţia, atunci nu-ţi rămâne decât să stabileşti perioada în care doreşti să vizitezi fascinantul oraş plutitor. Apelând la o agenţie de turism, poţi beneficia de consiliere în acest sens, profesioniştii în turism putând face recomandările de care ai nevoie pentru a te asigura că vei vizita oraşul într-o perioadă plăcută şi interesantă din punct de vedere al evenimentelor culturale şi artistice care au loc.

Destinaţie potrivită pentru familii şi pentru tinere cupluri, Veneţia te aşteaptă să îi vizitezi insulele Burano, Torcello sau Murano, să mergi la pas prin piaţete şi pe alei, te întâmpină cu pagini de istorie, cultură şi meşteşuguri păstrate în muzee precum Palatul Dogilor, Turnul cu Ceas, Muzeul Correr, Muzeul Sticlei de Murano, Muzeul Naţional de Arheologie sau Muzeul de Istorie Navală. Chiar şi cei mici se vor bucura de o mini vacanţă de vis, călătorind cu vaporaşul sau gondola, suflând sticle de Murano sau alegând prin parcul Savorgnan.

Cum ajungi în Veneţia?

Pentru a valorifica cât mai bine timpul alocat unui city break, este indicat să alegi cele mai scurte şi rapide rute de zbor. Alegând să apelezi la profesioniştii în turism, ai posibilitatea de a beneficia de zboruri ieftine, potrivite oricărui buget. Vei ajunge astfel rapid şi în siguranţă către destinaţia preferată pentru un city break plăcut, unic şi de neuitat.