Unde și de ce sunt utilizate rezervoarele din oțel inoxidabil?

de |

Unde și de ce sunt utilizate rezervoarele din oțel inoxidabil?

Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt vase de depozitare, fabricate din oțeluri rezistente la coroziune, concepute pentru acumularea de diverse lichide. Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt utilizate atunci când este necesar să se elimine efectul coroziunii asupra durabilității corpului rezervorului, precum și impactul coroziunii asupra mediului de lucru.

Unde se utilizează rezervoarele din inox?

Aceste rezervoare inox pot fi proiectate, produse și utilizate pentru următoarele aplicații:

 • Rezervor de depozitare de materii prime, alimente etc;
 • Rezervor de depozitare pentru diverse soluții cu activitate chimică;
 • Rezervor de apă potabilă.

Rezervoarele sunt utilizate pentru a acumula următoarele fluide:

 • apă potabilă;
 • pentru diverse soluții chimic active (baze, acizi etc.);
 • alcool, lichide care conțin alcool (alimentare, nealimentare);
 • orice alte lichide.

Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt acum utilizate pe scară largă în diverse industrii, precum și în gospodării. Acestea pot fi utilizate pentru apă obișnuită și pentru depozitarea lichidelor agresive.

Deși există o gamă largă de alte materiale pentru rezervoare, aceste confectii metalice sunt din ce în ce mai mult folosite.

Ce caracteristici au?

Rezervoarele din oțel inoxidabil au caracteristici unice datorită materialului din care sunt fabricate. Compoziția oțelului inoxidabil care servește ca material de bază pentru fabricarea lor prezintă un conținut redus de carbon și o anumită proporție de crom. Datorită acestui fapt, materialul are o durată de viață extrem de lungă și o protecție fiabilă împotriva coroziunii.

Avantajele vaselor din oțel inoxidabil

Recipientele din oțel inoxidabil sunt disponibile într-o varietate de forme diferite – cuburi, cilindri, semicilindri etc. În plus, la cererea clientului, se poate realiza orice alt design de rezervor non-standard. De asemenea, dacă este necesar, rezervoarele sunt echipate pentru o operare convenabilă cu scări, trape și platforme de inspecție.

Rezervorul oferă:

 1. Protecție maximă posibilă împotriva coroziunii;
 2. Rezistență la temperaturi ridicate și rezistență la foc;
 3. Un raport corect între greutate și rezistență;
 4. O durată de viață lungă;
 5. Este ușor de întreținut.

Aceasta nu este nicidecum o listă completă a beneficiilor rezervoarelor din oțel inoxidabil.

Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt, pe bună dreptate, cele mai populare în acest moment, deoarece au multe avantaje. Cele mai importante dintre ele sunt durata de viață lungă și absența coroziunii.

Acest lucru, la rândul său, oferă posibilitatea de a refuza tratamentul suplimentar al suprafețelor rezervoarelor cu agenți anticorozivi, ceea ce economisește bani la utilizarea acestora. Un alt punct important este că produsele păstrate în rezervoare din oțel inoxidabil nu își schimbă calitatea pentru o perioadă lungă de timp.

Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt ușor de curățat și necesită foarte puțină întreținere. Dacă este necesar, acestea pot fi transportate de la un loc la altul, fără să vă faceți griji cu privire la calitatea produsului.