Care sunt instrumentele necesare pentru a tunde pomii și gazonul din curte?

de |

Care sunt instrumentele necesare pentru a tunde pomii și gazonul din curte?

Dacă locuiți la casă și aveți de gând să vă amenajați curtea, mai mult ca sigur doriți să plantați câțiva pomi fructiferi pe lângă gard, iar în restul curții gazon. Veți avea nevoie în aceste condiții de o foarfecă pomi pentru a tunde pomii fructiferi, dar și de un utilaj pentru a tunde gazonul.

Pentru tunderea gazonului fie vă îndreptați atenția spre o mașină de tuns gazonul manuală, fie alegeți o mașină electrică (se poate alege și versiunea pe acumulatori) sau pe benzină, fie alegeți un tractoras de tuns gazon. La luarea deciziei trebuie neapărat să țineți cont de suprafața pe care trebuie să o lucrați.

Despre foarfeca de tuns pomii dar și despre utilajul pentru tuns gazonul vom discuta în rândurile care urmează, deci vă recomandăm să citiți până la final.

Foarfeca de tuns pomii

Pentru livezile clasice, de obicei sunt căutate acele foarfeci care pot tăia ramurile groase, însă la fel de apreciate sunt și foarfecile telescopice. Se poate alege și o foarfecă horticolă pentru pomii fructiferi care au ramurile mai subțiri, aceste foarfeci fiind utile și indispensabile și în vii. 

O foarfecă horticolă poate tăia ramurile care au diametrul cuprins între 2 și 2.5 cm, dar este foarte eficientă și pentru că, utilizând-o, puteți tunde și arbuștii , sau puteți tăia chiar și trandafirii. Pentru copaci mai înalți puteți folosi o foarfecă telescopică.

Tractorașul de tuns iarba

Așa cum este important să aveți grijă de pomii fructiferi care sunt plantați în curte, la fel de important este să vă asigurați de faptul că aveți grijă și de gazon. Nu este suficient doar să îl irigați, ci trebuie ca periodic să-l fertilizați și tundeți, iar un tractoraș de tuns iarba reprezintă cea mai bună soluție pentru întreținerea rapidă și ușoară a gazonului.

Un astfel de utilaj este ideal pentru întreținerea gazonului pe suprafețe de teren întinse, astfel că într-o curte mare vă este mult mai ușor să tundeți gazonul cu un tractoraș decât cu o mașină de tuns iarba electrică sau pe benzină, datorită faptului că tractorașul are puterea mai mare, iar lățimea de tăiere este de asemenea mai mare. În plus, deși are dimensiunile mai mari decât mașinile de tuns iarba, tractorașul este foarte simplu și ușor de manevrat.

Un astfel de utilaj atașând diferite anexe este utilizabil si pentru alte lucrări cum ar fi scarificarea, însămânțarea gazonului, curățirea gazonului de frunzelor uscate , a zăpezii sau puteți atașa chiar și o remorca de dimensiuni mici.