Trening copii – fă alegerea potrivită pentru confortul micuțului tău

de |

Trening copii – fă alegerea potrivită pentru confortul micuțului tău

Îmbrăcămintea sport pentru copii trebuie să fie confortabilă și flexibilă, permițându-le acestora să se miște cu ușurință și să se joace după bunul plac. De asemenea, trebuie să ofere și protecție împotriva vântului, ploii și temperaturilor scăzute.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale hainelor sport?

Materialele respirabile sunt un must have când vorbim despre treninguri, compleuri sau alte articole vestimentare sportive. Bumbacul și poliesterul sunt fibre ce permit pielii să respire și împiedică acumularea transpirației, astfel încât copilul se va simți bine în timpul realizării activităților fizice.

Dacă piticul petrece mult timp afară, alege o îmbrăcăminte care oferă și protecție împotriva razelor UV. Unele haine pentru sport au material special care blochează razele UV, oferind protecție împotriva arsurilor solare. Primăvara sau toamna radiațiile puternice pot provoca arsuri și neplăceri, chiar dacă temperaturile nu sunt foarte ridicate, iar în cazul copiilor mici un trening cu mâneci lungi poate fi piesa ideală pentru timpul petrecut în aer liber.

Un magazin haine cu un portofoliu bogat poate avea în ofertă și articole vestimentare care vor satisface cele mai exigente nevoi ale copilului tău în materie de îmbrăcăminte.

Hainele sport trebuie sa fie comode, de aceea e indicat să verifici dacă bluzele și pantalonii au croieli lejere și sunt suficient de largi. Piesele prea strâmte pot limita mișcările și se pot simți neplăcute în timpul activităților sportive.

Dacă alegi treninguri pentru sporturi desfășurate în medii organizate ce necesită și echipamente speciale, e recomandat să verifici dacă hainele sunt adecvate pentru activitatea sportivă pe care cel mic o practică. De exemplu, articolele pentru alergat trebuie să fie confortabile și să permită libertatea de mișcare, în timp ce îmbrăcămintea pentru fotbal trebuie să fie mai strânsă și să ofere protecție împotriva loviturilor.

Ce nu trebuie să lipsească din garderoba unui copil activ?

În funcție de activitatea sportivă pe care o practică micuțul, în garderobă vor exista anumite piese vestimentare obligatorii sau altele recomandate. Pentru activitățile fizice care necesită multă mișcare, cum ar fi alergatul sau fotbalul, pantalonii scurți sau colanții sunt alegeri bune.

Tricourile cu mânecă scurtă sau jachetele sport sunt și ele utile pentru practicarea multor activități sportive. Acestea sunt confortabile, oferă o bună mobilitate și permit corpului să respire. În plus, multe tricouri și jachete sport pot fi purtate atât la joacă cât și la antrenamente în orice sezon.

Un trening copii corect selectat își va găsi, în mod sigur, loc în garderoba oricărui copil, căci va reuși să completeze în cel mai natural mod tinutele micuților.

Încălțămintea sport este și ea esențială, furnizând confort și susținere piciorului în timpul activităților fizice. În funcție de activitatea sportivă practicată, copilul tău ar putea avea nevoie de pantofi de alergat, de încălțăminte pentru tenis sau de pantofi de fotbal, de exemplu.

Șosetele de sport nu sunt doar accesorii care asigură confort picioarelor și care contribuie la prevenirea transpirației, ci pot fi considerate și accesorii de personalizare a tinutelor. Modelele cu imprimeuri vesele, cele cu dungi colorate sau cele multicolore vor asigura un plus de energie ținutelor.