Trenduri în tehnologie în 2023: Cloud Computing, Metaverse și informatică ambientală
Sectorul tehnologiei evoluează rapid și acest lucru este tot mai vizibil în industriile de top din întreaga lume.
Industria tehnologică este populată de profesioniști care țin pasul cu schimbările rapide din tehnologie și vorbesc despre noutăți precum NFT și Web 3.0. Bineînțeles, există și arii în care integrarea noilor tehnologii are un ritm încetinit, iar adoptarea instrumentelor actuale va fi un proces mai anevoios. Analiștii au declarat că în 2023 inovațiile în Software Development își vor lăsa amprenta asupra unora dintre cele mai importante domenii, cum este cel al sănătății, cel financiar sau dezvoltării.
Dezvoltatorii și Cloud Computing
Cererea dezvoltării de soluții domeniul tehnologiei continuă să fie neîntreruptă. Ultimii ani au demonstrat beneficiile investițiilor în tehnologie. Fie că este vorba de implementarea unor noi modalități de conectare cu clienții sau de sprijinirea personalului care lucrează în mod hibrid, bugetele alocate digitalizării sunt văzute acum de antreprenori ca o investiție care aduce beneficii reale.
Dacă ne uităm la tehnologii specifice, este clar că trecerea la Cloud Computing va continua, o tendință pe termen lung care nu dă semne de încetinire. În plus, vor fi o mulțime de noutăți în ceea ce industria Software Services companiile din domeniu consolidând parteneriate de lungă durată pentru performanțe maxime în tehnologia dedicată business-urilor.
Telefoanele pliabile, Metaverse și informatica ambientală
Trei tendințe majore în domeniul tehnologiei de consum vor fi urmărite cu interes în 2023, iar aici se vor regăsi cele mai multe inovații interesante. Pași făcuți în dezvoltarea tehnologiei în 2023 ar putea rezona puternic în anii următori.
Smartphone-urile pliabile există de ceva timp, dar reprezintă doar o mică parte din piața globală. Ideea de a putea plia un ecran mai mare și de a-l transporta cu tine este atrăgătoare și există câteva cazuri de utilizare interesante pentru telefoanele pliabile.
A doua tendință majoră are trei componente: realitatea virtuală, realitatea augmentată și Metaverse. Marile companii tehnologice au cheltuit o mulțime de bani în acest domeniu. Cu toate acestea, interesul și încrederea consumatorilor trebuie încă să fie consolidate. Construirea încrederii consumatorilor și explicarea avantajelor implicării acestora reprezintă o prioritate la fel de mare ca și tehnologia în sine.
O tendință tehnologică care este poate mai aproape de noi este informatica ambientală. Acest concept există de zeci de ani: ideea este că nu este nevoie să purtăm tehnologia direct cu noi, deoarece inteligența este integrată în lumea din jurul nostru, de la simple difuzoare din spațiile publice, până la case conectate. Informatica ambientală este concepută pentru a se integra în mediul înconjurător, motiv pentru care, probabil, această tendință a rămas mai puțin vizibilă pentru o parte din populație.