5 tendințe tehnologice pentru industria turismului în 2021

de |

Tehnologia joacă un rol vital în industria turismului și a călătoriilor. Ajută companiile să-și gestioneze operațiunile de zi cu zi, îmbunătățind în același timp serviciile pentru clienți.

Este vital ca toate companiile din zona de travel, inclusiv companiile aeriene, hotelurile și restaurantele să țină pasul cu ultimele tendințe în domeniul tehnologiei. Schimbarea constantă a așteptărilor clienților determină importanța adoptării tehnologiei, în special în această perioadă grea, în pandemie globală. Companiile de software development sunt cele care, prin crearea de produse software, pot să ajute orice industrie în perioade atât liniștite, cât și dificile.

Am adunat cele mai recente tendințe tehnologice din industria travel, precum și trend-urile care pot fi utilizate pentru a aborda corect impactul virusului COVID asupra comportamentului consumatorilor.

1. Căutare vocală și control vocal

Boxe inteligente, smartphone-uri sau asistenți AI, cu toate au contribuit la creșterea relevanței căutării vocale în ceea ce privește tendințele tehnologice din industria turismului. Un număr tot mai mare de clienți utilizează căutarea vocală pentru a rezerva zboruri, hoteluri și alte experiențe de călătorie.

Căutarea vocală este o tendință în creștere și este deosebit de important să iei în cosiderare acest aspect atunci când îți proiectezi site-ul.

Controlul vocal câștigă popularitate în ceea ce privește experiențele pe care le ai când călătorești. Dispozitivele controlate prin voce pot controla încălzirea și iluminatul în camerele hotelului, de exemplu. Turiștii pot folosi dispozitivele pentru a obține informații turistice, fără a fi nevoie să vorbească cu personalul hotelului. Se așteaptă ca această tehnologie să continue să crească și în alte părți ale industriei.

2. Roboți

Una dintre cele mai inovatoare forme de tehnologie de călătorie, robotica, se îmbunătățește continuu. Roboții pot ajuta oaspeții unui hotel să se înregistreze, cazeze și să le ofere informațiile de care au nevoie. Aceștia sunt, de asemenea, utilizați în roluri de concierge sau pentru a efectua activitatea de curățenie la unele hoteluri.

Roboții ar putea juca un rol important în pregătirea și servirea mâncărurilor în restaurante. Aceștia pot detecta arme ascunse în aeroporturi. Unii producători folosesc roboți pentru a realiza valize sau alte produse inteligente pentru călătorii.

La fel ca multe alte tendințe, roboții sunt acum mai populari ca niciodată, deoarece pot reduce contactul direct dintre oameni.

3. Plățile contactless

Acceptarea de către comercianți a plăților contactless este un alt aspect important în industria turismului. Acest lucru va permite companiilor de turism să proceseze plățile mai rapid, chiar și atunci când clienții nu au numerar sau card de credit, îmbunătățind experiența clientului și economisind timp.

Plățile fără contact au fost inițial introduse ca un element de comoditate. Cu toate acestea, au devenit o parte esențială a măsurilor de siguranță în turism de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Mulți călători sunt reticenți să folosească numerar din cauza temerilor lor cu privire la răspândirea acestui virus. Protejați-vă pe voi și personalul vostru utilizând plăți contactless ori de câte ori este posibil.

4. Securitatea cibernetică

Deoarece companiile de turism sunt expuse riscului de atacuri cibernetice, securitatea cibernetică trebuie să fie o prioritate. Accesul la o mulțime de date despre clienți fac din companiile de turism o țintă principală pentru hackeri.

Atacurile de tip Ransomware și atacurile de tip phishing sunt două dintre cele mai grave amenințări la adresa acestui sector. Cu toate acestea, companiile pot fi expuse și riscului provocat de eroarile angajaților în ceea ce privește manipularea datelor clienților.

5. Big Data

Big data este o parte integrantă a managementului modern al turismului. Aceste date pot îmbunătăți personalizarea ofertelor de vacanță ale companiilor.

Folosindu-se de datele colectate, proprietarii de hoteluri pot să-și îmbunătățească rata de ocupare și să crească cifra de afaceri. Ei pot analiza ratele de ocupare din anii anteriori și alte tendințe pentru a prezice cererea viitoare. Strategiile de preț și de promovare pot fi optimizate atunci când nevoile potențialilor clienți sunt previzibile.

Este foarte important ca acele companii care operează în zona de travel să țină pasul cu ultimele tendințe din industrie. Înțelegerea și adoptarea acestor tendințe le va permite să ofere clienților o experiență mai bună și să optimizeze veniturile.

AROBS Transilvania Software are o experiență de peste 23 de ani în crearea de soluții software pentru diverse industrii precum Travel&Hospitality, Life Sciences, IoT, Automotive și Enterprise Solutions.

Contactează-ne pentru mai multe detalii.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.