5 tendințe actuale și materiale populare în materie de design în bucătărie

de |

5 tendințe actuale și materiale populare în materie de design în bucătărie

2023 a fost cu siguranță un an interesant în ceea ce privește designul interior. 2024 nu dezamăgește nici el, aducând în prim plan atât tendințe din anii anteriori, cât și elemente moderne, noi și interesante. Designul bucătăriilor este un domeniu dinamic, care reflectă schimbările de preferințe și stiluri de viață. Minimalist sau îndrăzneț? Clasic sau contemporan? Descoperă 5 tendințe actuale și materiale populare care își fac simțită prezența în bucătăriile moderne.

Finisaje și accente aurii – pentru un strop de eleganță și căldură

Finisajele și accentele aurii au fost dintotdeauna pe placul oamenilor. Aceste tendințe vin și pleacă frecvent, însă își păstrează caracterul atemporal. Nichelul satinat este încă la modă, însă accentele aurii înlocuiesc treptat popularitatea acestuia. Nuanțele aurii creează o atmosferă călduroasă, elegantă, completând bucătăria cu o notă sofisticată. Pot fi integrate prin folosirea unor manere mobila, robinete, chiuvete și chiar accente subtile cum ar fi vase de bucătărie, vaze decorative sau mici decorațiuni. Pentru a nu fi prea stridente, designerii ne propun articole aurii cu finisaje mate, periate sau satinate. Sunt ideale pentru un accent subtil într-un design minimalist. De asemenea, pot servi drept element central într-o bucătărie mai opulentă.

Stocare optimă – pentru mai multă eficiență și ordine

Bucătăriile moderne pun accent pe eficiență. Iar stocarea optimă și organizarea spațiului devin o preocupare majoră. În prezent, mobilierul modern poate fi eficientizat folosind sisteme de închidere silențioasă, sisteme de glisare pentru sertare și rafturi retractabile. Accesorii precum organizator pentru sertare, scurgator vase integrat în mobilier sau coșuri de gunoi montabile în dulap cu diverse sisteme de amortizare, facilitează organizarea și accesul la ustensilele și ingredientele necesare. În plus, ajută la obținerea unui spațiu curat și coordonat.

Palete de culori închise și materiale naturale – pentru o atmosferă caldă și plăcută

În zona de bucătărie regăsim adesea culori precum alb și maro. Anul acesta, tendințele aduc o abordare mai întunecată și mai intensă. Culorile Moody sau “mohorâte, capricioase” dacă ar fi să le traducem mot à mot, sunt nuanțe închise precum negru, verde pădure, mov sau bleumarin. Un perete alb și un mobilier negru sau verde, sau invers, creează un interior confortabil. Desigur, materialele naturale, precum lemnul sau piatra nu pot lipsi din decor. Completează designul cald, autentic, inspirat din natură.

Sisteme de iluminare suprapuse – pentru ambianță și funcționalitate

Sistemul de iluminat este foarte important într-o bucătărie. Tendințele actuale vizează un concept stratificat, pentru un spațiu funcțional. Spoturile, benzile led în zona mobilierului și chiar lustrele pe cablu situate deasupra mesei, creează un ambient variat și funcțional.

Designul bucătăriei este în cele din urmă un proces personal, care reflectă gusturile și preferințele fiecăruia. Urmărind totuși tendințele și alegând accesorii și materiale populare, putem crea o bucătărie funcțională și o estetică relaxantă. Pentru că tendințele actuale îmbină cu succes funcționalitatea cu estetica. Alege-ți articolele preferate și transformă-ți bucătăria în spațiul mult visat.