Tehnologia în industria automotive – începutul unei noi ere

de |

Tehnologia în industria automotive

Industria auto a înregistrat o creștere incredibilă în ultimii ani, antrenând în creșterea ei accelerată zeci de alte industrii de la software development, la producție sau retail. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea industriilor, este afectat de convingerile noului coronavirus. Restructurarea ordinii economice globale este iminentă. Chiar dacă industria va avea de suferit, anumite sectoare vor înflori. Companiile de IT outsourcing, mai ales cele care au specializare puternică pe automotive, vor participa la restructurarea industriei auto.

Așa că această criză este o oportunitate excelentă de a regândi viitorul industriei auto, ne informează un document de studiu elaborat de AROBS, companie de software cu specializare în automotive engineering.

„Nu este sfârșitul lumii. Este începutul unei lumi puternice, cu totul noi. ” – Scott Keogh, președintele Audi America

Salturi tehnologice remarcabile s-au produs în industria auto înainte de pandemie. Adoptarea rapidă a vehiculelor durabile și noile direcții de cercetare și dezvoltare către autovehicule autonome și către o mobilitate publică eficientă au schimbat cursul industriei. Prin urmare, schimbările dramatice din ultima vreme doar au accelerat doar anumite tendințe care erau deja pe cale de a deveni general adoptate.

O altă schimbare intervenită pe fondul COVID-19 este reticența oamenilor de a utiliza mijloacele de transport în comun. Un studiu recent realizat de IPSOS a întrebat 1620 de locuitori ai Chinei despre modul în care pandemia i-a făcut să își schimbe obiceiurile. Bineînțeles, răspunsurile au arătat preferința pentru a călători în spații protejate. Doi din trei respondenți au spus că preferă o mașină privată, transportului public, într-un procent de două ori mai mare decât cei care aveau aceeași preferință declarată, înainte de pandemie.

Unii producători globali din industria auto sunt foarte optimiști. Unii susțin un nou mod de vânzări de automobile, complet online, care pare a aduce reacții pozitive din partea consumatorilor.

Deși viitorul este incert, proiecțiile publicate de companii globale de consultanță arată o creștere pe termen lung a veniturilor globale în industria auto, la aproape 9 000 de miliarde USD până în 2030.

Mai multe detalii despre perspectivele industriei auto și ale automotive engineering puteți găsi în whitepaper-ul publicat de AROBS aici.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.