Taxă de promovare turistică în Brașov, de la 1 aprilie

de |

Taxă de promovare turistică în Brașov, de la 1 aprilie

Începând din luna aprilie, toți hotelierii vor plăti o taxă de promovare turistică la bugetul local. Decizia privind instituirea unei taxe speciale pentru promovarea orașului Brașov a fost aprobată de către consilierii locali în luna februarie și urmează să fie aplicată de la 1 aprilie.

„Această taxă era prevăzută de vechiul Cod fiscal ca şi taxă locală şi nu taxă specială sub denumirea de taxă hotelieră. Eliminarea acesteia de către actuala reglementare fiscală a generat diminuarea pe de o parte a bugetului local, iar pe de altă parte rămânerea fără suport financiar a activităţii de promovare turistică. Precizăm că în vechea reglementare fiscală a fost stabilită într-un procent de la 1% – 5%, iar în ultima perioada de valabilitate a reglementării a fost stabilită în procent de 1% din valoarea totală a cazării. În urma eliminării acesteia ca şi taxă hotelieră, legiuitorul a creat posibilitatea deliberativului local, pentru asigurarea resurselor financiare de promovare turistică, instituirea acesteia ca taxă specială în condiţiile art. 484 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal”, au declarat reprezentanţii Direcţiei Fiscale Braşov.

Conform actului normativ, hotelierii trebuie să plătească 1% din valoarea cazării pentru fiecare turist. Suma încasată trebuie depusă până în data de 10 (inclusiv) a lunii ce succede momentul colectării. În cazul în care unitățile de cazare nu respectă termenul de plată, acestea vor suporta majorări de întârziere în cotă de 1% din totalul sumei ce trebuie să ajungă la bugetul local.

Potrivit reprezentanților Direcției Fiscale Brașov, taxa va fi utilizată doar pentru proiectele de promovare turistică a Brașovului. În acest sens, agenții economici sunt de părere că perceperea taxei este o inițiativă benefică.

Sursă citat și informații: bzb.ro

Foto: themintlights