La birou sau la distanță, echipele se coordonează prin task management software

de |

Task Management Software

Industria de IT outsourcing a schimbat conceptul de lucru, acum ceva timp în urmă. Pandemia a forțat adoptarea multora dintre instrumentele care erau specifice companiilor de software development, iar conceptul de muncă de la distanță a trecut din zona de idee în zona de realitate pentru marea majoritate a industriilor. Pentru această perioadă, când modul de lucru în echipă se rescrie, coordonarea și monitorizarea productivității echipelor trebuie să țină pasul. Cu ajutorul instrumentelor de task management – managementul sarcinilor – nu mai este nicio diferență între work from office și work from home.

Un task management software – aplicație de management al sarcinilor contribuie prin multe aspecte la dezvoltarea unei afaceri, facilitează sincronizarea echipelor, atingerea termenelor limită și productivitatea. Astfel, crește profitul.

Echipe sincronizate

Majoritatea problemelor întâmpinate de echipe în general sunt minore, dar cu un impact mare. De obicei se rezumă la comunicare și organizare.

Când două persoane lucrează pe același task simultan, fară să știe, nu se produce doar surplus de muncă ci și frustrare. Iar dezamăgirea este cea mai nocivă când vine vorba de motivare. Mai mult, în cazul proiectelor mai complexe, lipsa de sincronizare poate duce chiar la eșuarea întregului proiect. Cu un software de task management bun, toate acestea se pot evita.

Termenele limită

Când termenele limită nu sunt clare, iar task-urile trebuie bifate pe ultima sută de metri, apare frustrarea membrilor echipei. Rezultatul este muncă de calitate inferioară și ineficiență. Apoi apare frustrarea față de team lead. Toate acestea duc la erodarea echipei, exact în era în care coeziunea echipei este unul dintre cei mai importanți indicatori de succes.

Creșterea productivității

Atingerea termenelor limită și gradul crescut al moralului echipei rezultă în creșterea eficienței. La rândul său, eficiența duce la creșterea productivității. O echipă mică cu obiective clare poate avea mai multe rezultatea pe același proiect ca o echipă mare, dar haotică. În plus, într-o echipă mică, dar bine-organizată fiecare membru își poate dezvolta potențialul. Nu are rost să ai un designer de nivel senior, dacă nu poți să-i oferi proiecte provocatoare. Când membrii echipei lucrează la potețialul lor real, crește rata de retenție a firmei, ceea ce duce la economii în ceea ce privește training-ul unor potețiali membri noi.

Ce face de fapt un task management software?

Un task management software facilitează organizarea echipelor într-un mod eficient. Este cel mai important instrument pentru coordonatori de orice nivel. Cu ajutorul TMS ei pot diagnostica probleme de workflow cu ușurință, pot avea viziunea de ansamblu al proiectelor și astfel, pot interveni preventiv pentru a evita potențiale probleme. Mai mult, astfel pot concentra mai multă energie în decizii strategice.

Dat fiind faptul că beneficiile acestor instrumente sunt mari, sunt multe produse de task management pe piață.

Atlassian

Suita Atlassian creează instrumente populare la nivel global ca Trello sau Jira. Ei se numără printre liderii ai acestei nișe.

task management atlassian

Sursă: Atlassian

Produsele create de ei se adaptează la cerințele echipei și nu invers, ca în cazul altor produse tradiționale din această nișă. Astfel, echipele au libertatea de a lucra în modul lor propriu, iar instrumentul se adaptează la nevoile lor.

Rindle

Rinde a fost creat în colaborare cu echipele AROBS. Se diferențiază de alte instrumente de task management prin automatizare. Cu un design simplu și intuitiv userii se pot bucura de automatizarea proceselor, fapt ce crește eficiența, colaborarea și reduce munca repetativă.

Prin activarea unor trigger-e, proiectul poate intra chiar în mod autopilot, astfel echipa poate să se concentreze pe valoarea adăugată.

task management rindle

Sursă: Rindle

Monday

Deși ziua de luni pare să fie cea mai nepopulară zi din calendarul gregorian, aplicația de task management Monday.com este una dintre cele mai populare din această nișă.

Poate fi integrată cu alte instrumente populare ca Slack, Zoom sau alte calendare. Astfel, toate proiectele și detaliile acestora pot fi într-un singur loc. 

task management monday

Sursă: Monday.com

Printre companiile care au ales Monday se numără Uber, Hulu și chiar și eBay.

Expertiză task management software

Majoritate instrumentelor de task management sunt adaptate constant la noul workflow. Prin design intuitiv și interfețe simple, toate concurează pentru ușurarea uzabilității.

Cu cât este o aplicație de genul mai ușor de folosit, cu atât mai multă muncă s-a investit în crearea acestora. Echipe globale lucrează luni întregi la adaptarea și testarea lor și doar câteva ajung la succes internațional.

Totuși, în contexul pandemiei acestea devin esențiale.

Îm AROBS sunt echipe specializate pentru crearea software-ului de task management. Cu peste 20 de ani de experiență în software development, instrumentele create sunt de succes la nivel internațional.

Nabu

Pentru un instrument care crește motivarea angajaților, prin feature-ul de career path, vezi mai multe despre Nabu, produs de workforce management software creat pe baza experienței AROBS.

Task management software expertise

Piața se îndreaptă spre personalizare și micro-personalizare. Experiența individuală devine din ce în ce mai importantă.

Alege-ți partenerul pe bază experienței.


Comunicat de presă
Sursă imagine: Pixabay
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici