Suplimente și alte articole de care ai nevoie în timpul sarcinii

de |

Suplimente și alte articole de care ai nevoie în timpul sarcinii

O perioadă specială pentru o femeie – aceasta este sarcina, însă alături de toate acele sentimente și senzații speciale apar și nevoile. Este vorba despre o perioadă de transformări importante, corpul încercând să se adapteze cât mai bine și să se pregătească pentru a aduce pe lume o nouă ființă. Pentru a susține sarcina sănătoasă, dar și pentru a se asigura că mama și bebelușul primesc toate substanțele necesare, poate fi recomandată administrarea unor suplimente alimentare. Alături de acestea, există și alte articole care joacă un rol important în îngrijirea unei gravide, iar despre acestea vei descoperi mai jos.

Cele mai importante suplimente sarcina

Unul dintre cele mai importante suplimente sarcina este acidul folic, esențial în prevenirea defectelor de tub neural la făt. Acesta se recomandă chiar înainte de concepție și administrarea ar trebui urmată pe tot parcursul sarcinii.

Totodată, se remarcă nevoia de suplimentare cu fier în timpul sarcinii, deoarece corpul produce mai mult sânge pentru a susține dezvoltarea fătului. Suplimentele de fier vor ajuta la prevenirea anemiei, aceasta putând cauza oboseală extremă și complicații la naștere.

Și calciul este vital în sarcină, deoarece ajută la dezvoltarea oaselor și dinților bebelușului. Astfel, femeile gravide trebuie să asigure un aport adecvat de calciu pentru a preveni decalcifierea oaselor lor, dar și pentru a susține sănătatea osoasă a bebelușului. Alături de calciu este recomandată și administrarea de vitamina D, deoarece ajută la absorbția calciului și joacă un rol important în dezvoltarea oaselor și sistemului imunitar al bebelușului. De asemenea, contribuie la menținerea nivelurilor adecvate de fosfor în sânge.

Articole de îngrijire pentru femeile gravide

Pe măsură ce sarcina progresează, somnul poate deveni inconfortabil din cauza modificărilor fizice, astfel că pernele de sarcină sunt special concepute pentru a oferi suport spatelui, abdomenului și picioarelor, contribuind la un somn mai odihnitor. Acestea pot fi ulterior folosite în perioada de alăptare a bebelușului.

Pentru că pielea se întinde rapid în timpul sarcinii, este favorizată apariția vergeturilor, astfel că aplicarea regulată a cremelor antivergeturi, care conțin ingrediente hidratante și nutritive precum vitamina E și uleiul de cocos, poate ajuta la prevenirea și reducerea vergeturilor.

Și brâurile de susținere pot fi extrem de utile pe perioada sarcinii, deoarece pot reduce presiunea și disconfortul în zona lombară și abdominală, oferind un suport suplimentar, mai ales în ultimele luni de sarcină, când greutatea burticii este considerabilă.

Igienă și confort în sarcină

Produsele de igienă intimă, cum ar fi gelurile speciale și șervețelele umede, ajută la menținerea unei igiene adecvate și previn infecțiile, care pot fi mai frecvente în timpul sarcinii din cauza modificărilor hormonale.

Importantă este și hidratarea pielii, pentru a preveni uscarea și mâncărimea, probleme comune în timpul sarcinii. Loțiunile de corp și uleiurile de baie cu ingrediente naturale oferă hidratare și relaxare.

În același timp, este importantă o alimentație sănătoasă și hidratarea adecvată. Consumul de fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale asigură un aport variat de nutrienți necesari pentru o sarcină sănătoasă.

Încă din perioada sarcinii, orice mamă ar trebui să aibă în vedere aspectele de îngrijire și sănătate, astfel că un kit care să cuprindă sapun bebe și alte articole de igienă și îngrijire necesare ar trebui să nu lipsească.

Pregătirea pentru sarcină și pentru perioada care urmează nașterii, dar mai ales îngrijirea corespunzătoare pe parcursul celor nouă luni necesită atenție și resurse adecvate. Suplimentele esențiale împreună cu articolele de îngrijire personală joacă un rol crucial în asigurarea unei experiențe de sarcină confortabile și sănătoase.