Sport și sustenabilitate – sportivii AROBS X-Man România vor purta tricouri din PET-uri reciclate

de |

Triatlonul AROBS X-Man România

A început numărătoarea inversă pentru una dintre cele mai complexe și provocatoare competiții sportive – Triatlonul AROBS X-Man România. Aceasta va lua startul pe 5 iunie, la Oradea. Pe lângă lecția de perseverență ce stă în spatele performanțelor marcante din partea concurenților, anul acesta organizatorii ne oferă și o lecție de sustenabilitate.

Dacă acum câțiva ani era greu de imaginat că sticlele de plastic utilizate atât de frecvent pot deveni obiecte vestimentare, azi cu ajutorul software development-ului și principiilor de sustainable fashion, acest lucru este posibil. Toate tricourile oficiale oferite competitorilor acestei ediții sunt realizate din PET-uri reciclate prin tehnologii speciale.

AROBS se alătură și în acest an evenimentului ca naming partner, susținând sportul și sănătatea la același nivel înalt la care oferă expertiză IT în domenii precum life sciences, IoT, travel technology și alte domenii de impact.

4 flacoane de plastic = 1 tricou

Sub sloganul #comebackstronger, organizatorii vor să reanime spiritele sportivilor pentru revenirea în competiție, dar totodată să-și exprime propria viziune asupra ediției din acest an care aduce noutăți. Este primul an în care competitorii vor purta tricouri realizate din plastic reciclat.

Mai exact, materialul eco-friendly din care sunt confecționate este obținut cu ajutorul tehnologiei Active Dry®, utilizată în obținerea mai multor tipuri de obiecte vestimentare destinate activităților sportive. Acesta nu permite absorbția apei, prin urmare uscarea acestuia după contactul cu apa este una rapidă oferind un confort îndelungat sportivului care îl poartă.

Impunerea unui standard eco-friendly în ceea ce privește echipamentele oferite nu face decât să aducă un plus întregii organizări a competiției ce se ridică la nivelul evenimentelor similare internaționale.

Alte noutăți ale ediției

Traseele au fost schimbate complet, însă s-au păstrat în proximitate. Toate etapele ale competiției se desfășoară în Oradea și în locații apropiate: înotul într-un canal artificial de lângă Barajul Fughiu, pedalarea pe un traseu de oraș închis traficului rutier, iar alergarea în centrul istoric (în piața centrală și străzile adiacente).

Evenimentul așteaptă și în acest an participanți atât din țară cât și din străinătate. Deși gradul de dificultate al competiției este mai ridicat, evenimentul este deopotrivă pentru sportivi profesioniști cât și amatori care doresc să-și testeze limitele, fie individual, fie în formula de echipă.

Dacă în 2019 evenimentul a fost transmis live pe pagina oficială a X-MAN România, anul acesta cei care nu reușesc să ajungă la eveniment pot urmări transmisia live pe eurosport.ro.

AROBS susține X-MAN din nou

Valori precum sportul, implicarea în comunitate și susținerea pasiunilor angajaților au determinat participarea AROBS la X-MAN România ca partener principal și în acest an. Mai mult, compania va fi reprezentată oficial de trei participanți, printre care Trella Tamas care în 2019 a ocupat locul 9 la proba de semimaraton categoria masculin și Kiss Ferenc care a obținut locul 21 la aceeași categorie.

Sub principiul #connecttoyourpassions, AROBS încurajează performanța angajaților atât pe plan profesional cât și în ceea ce privește pasiunile personale.

Dacă vrei să știi mai multe despre asta, consultă pagina de cariere a companiei.

Compania AROBS este prezentă pe piața națională și internațională atât cu serviciile de software development, cât și cu produse de monitorizare gps, plăți contactless, resurse umane sau alte soluții pentru optimizarea activităților afacerilor.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.