de |

Cum amenajezi un spațiu exterior?

Fie că vorbim despre curtea ta casei tale sau de un spațiu industrial, este foarte important felul în care amenajezi spațiul exterior. Acesta trebuie să îți ofere siguranță, să fie accesibil, ușor de folosit și să arate bine. Există multe moduri de amenajări, însă de cele mai multe ori este folosit doar ciment și beton.

În cele ce urmează, află care sunt recomandările noastre cu privire la amenajările exterioare.

Amenajarea spațiului curții casei tale

Curtea casei tale este un loc special pentru tine și familia ta. Acolo îți petreci mult timp alături de copii și de animalele tale de companie. Acest spațiu trebuie să fie amenajat în așa fel încât să îți ofere liniștea și relaxarea de care ai nevoie după o zi solicitantă de muncă. Alege să împarți acest spațiu într-o zonă verde, de relaxare și o zona cu beton, utilă pentru a circula sau a parca mașina.

Zona verde poate fi alcătuită din gazon, straturi de flori și arbori. Pentru zona utilă alege dalele de beton, pentru a avea un drenaj eficient al suprafeței. Acestea se aplică după ce terenul a fost foarte bine tasat, astfel încât să nu apară denivelări ulterioare. Pentru acest lucru, te poți folosi de o placa compactoare care realizează cu succes acest tip de lucrări, necesare în amenajarea curții.

O curtea amenajată atât cu spații verzi, cât și cu alei pe care să poți circula, îți va oferi o imagine de ordine și relaxare. Scopul aleilor este și de a menține zonele vezi intacte.

Amenajarea unui spațiu industrial

Pentru spațiile comerciale, cum ar fi zonele industriale, depozitele sau platformele de producție, de cele mai multe ori se folosește betonul. Pentru a obține un beton de o calitate superioară care să reziste la trafic și să își păstreze calitățile în timp, poți încerca să folosești un vibrator beton.

Pregătirea terenului este similară cu cea a amenajărilor casnice, însă la un nivel mai înalt. În cazul lucrărilor industriale, este foarte important să se respecte ordinea și modul corect de efectuare a lucrărilor, pentru a nu exista riscul apariției crăpăturilor.


Articol publicitar