Cum te ajută un software recrutare în centralizarea CV-urilor din diverse locuri?

de |

Cum te ajută un software recrutare în centralizarea CV-urilor din diverse locuri?

A devenit un software recrutare un instrument nelipsit din departamentele de HR? Așa se pare. Deficitul de personal și căutarea asiduă de noi talente a făcut ca recrutarea să devină din ce în ce mai grea, dacă nu sunt utilizate soluții digitale. Asta, pentru că nu există o rețetă magică prin care să ajungi la candidații pe care ți-i dorești. E nevoie de muncă, fler și o combinație de canale media, pentru a ajunge la persoana potrivită. Iar asta cere mult timp, dacă întregul proces se desfășoară fără un software resurse umane sau un software recrutare. Pentru că e solicitant atunci când trebuie să faci descrieri de candidați, să le postezi pe zeci de platforme, să centralizezi manual CV-urile, să programezi interviurile și așa mai departe.

Din fericire, soluțiile digitale precum un software recrutare sau un software resurse umane te ajută să gestionezi mai ușor întregul proces. Prin urmare, scurtezi timpul de căutare și selecție a noilor angajați. Și știm că un proces mai eficient, poate de cele mai multe ori să însemne un răspuns pozitiv și din partea unui candidat.

Cum funcționează un software recrutare?

Un software recrutare parte dintr-un software resurse umane, reprezintă un instrument digital, care te ajută să gestionezi toate etapele procesului de recrutare și selecție.

Cu ajutorul acestui instrument, poți colecta CV-urile din diverse platforme de recrutare, poți selecta candidații care vor merge mai departe spre etapa de interviuri, poți crea proiecte de recrutare și poți desemna persoanele care vor face parte din această etapă. Totodată, soluția îți permite să notifici candidații și persoanele din companie care vor lua parte la interviu. Mai mult, îți creezi șabloane de e-mail care vor fi trimise candidaților atât în cazul unui răspuns pozitiv, cât și în cazul unui răspuns negativ.

Nu în ultimul rând, dacă soluția de recrutare este integrată cu un software resurse umane și se decide angajarea unui anumit candidat, se creează automat contractul de muncă și se transferă toate datele personale din software-ul de recrutare, în cel de administrare a personalului.

Astfel, vei avea partea de un proces foarte bine structurat pentru a scurta timpul de reacție necesar pentru fiecare etapă. În plus, CV-urile candidaților se vor regăsi toate, în același loc. Acestea se vor importa din site-urile de specialitate, de pe site-urile interne sau chiar de pe e-mail. În acest fel, se minimizează posibile erori.

Ce alte avantaje prezintă un modul de recrutare?

Câteva dintre cele mai importante avantaje ale unui software recrutare, modul integrat într-un software resurse umane ar fi:

  • Te ajută să automatizezi și să eficientizezi procesul de recrutare și selecție al noilor angajați;
  • Poți configura diverse șabloane de e-mailuri pentru a le trimite candidaților aflați în procesul de recrutare;
  • Centralizezi într-un sigur loc toate informațiile aferente procesului, pentru a avea o librărie actualizată de job-uri;
  • Poți crea diverse rapoarte de interes: câți candidați au aplicat pe un anumit rol, cât a durat întregul proces de recrutare, ce persoane au luat parte la proces și alte aspecte. Aceste date pot fi analizate pentru a putea îmbunătăți un proces viitor de recrutare;
  • Poți gestiona proiecte de recrutare complexe, cu un interval de timp bine stabilit;
  • Poți transfera automat datele dintr-un software de recrutare într-un software resurse umane în momentul în care un candidat își schimbă rolul în angajat;
  • Poți identifica mai repede candidații prin faptul că soft-ul se integrează cu platforme externe de recrutare.

Alege un instrument digital pentru procesul de recrutare

True Recrutare este un software recrutare care te ajută să reduci procesele îndelungate aferente selecției candidaților și să colaborezi mai bine cu colegii din echipă. În plus, soft-ul îți oferă posibilitatea de a centraliza toate CV-urile într-un singur loc pentru o mai bună administrare a acestora.

Programează un demo pentru True Recrutare cu specialiștii UCMS by AROBS (e-mail: [email protected], telefon: 0738 822 537 ) și află cum îți poți eficientiza procesul de recrutare și selecție.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.