Software developer și software engineer – Care e diferența?

de |

Te-ai întrebat vreodată dacă software development și software engineering sunt același lucru? Nu chiar. Aceste două activități sunt diferite în ceea ce privește funcțiile pe care le îndeplinesc.

Dezvoltatorii de software creează software la scară mai mică, scriind un program care îndeplinește o anumită funcție sau un set de funcții, în timp ce inginerii de software aplică principiile de inginerie structurii și procesului de dezvoltare a bazelor de date.

Cine este un dezvoltator de software?

Un software developer este un expert tech care dezvoltă, proiectează și construiește programe desktop, mobile și aplicații web. Ei sunt forța creativă care se ocupă de proiectarea și implementarea softului. Popularitatea lor a crescut recent din cauza nevoilor utilizatorilor, a nevoilor companiilor in domeniu software și a automatizării proceselor. Ei sunt responsabili pentru întregul proces de dezvoltare a unui produs software.

Dezvoltatorii de software folosesc diverse surse de debugging și medii de dezvoltare vizuală pentru a modifica, scrie și corecta software-ul pentru aplicațiile dezvoltate. Responsabilitățile lor include, în mare parte documentarea și scrierea codului pentru a crea aplicații care sunt fie autonome, fie sporesc accesul la servere și servicii.

Care sunt cele mai importante abilități ale unui software developer?

  • Structurează date și algoritmi
  • Cunoaște Git și GitHub
  • Competențe în Cloud Computing
  • Lucrează cu IDE-uri (cum ar fi Visual Studio Code)
  • Abilitatea de a învăța

Cine este un inginer software?

Un inginer software aplică principii de inginerie structurii și procesului de dezvoltare a soft-ului/ bazei de date, adică întregului ciclului de viață al produsului. Principiile de inginerie se referă la separarea preocupărilor, modularitatea, abstractizarea, anticiparea schimbării, generalitatea, dezvoltarea incrementală și consistența.

Un inginer software se asigură că un program interacționează așa cum ar trebui cu hardware-ul în cauză. Inginerii de software aplică analiza matematică și principiile informaticii pentru a proiecta și dezvolta programe software. Inginerii software operează la o scară mai mare decât dezvoltatorii de software, creând noi instrumente pentru software development, în timp ce dezvoltatorii de software scriu software folosind instrumentele deja existente.

Care sunt cele mai importante abilități ale unui software engineer?

  • Programare/codare
  • Inginerie software
  • Abilități puternice de comunicare și interpersonale
  • Abilități de rezolvare a problemelor
  • Abilitatea de a lucra în echipă

Software developers si software engineers la AROBS

AROBS Transilvania Software este una din cele mai vechi companii de IT cu capital 100% romanânesc prezenta pe piața din România și din străinătate. Înființată în 1998, la Cluj-Napoca, compania AROBS a reușit să adune sub aceeași umbrelă aproape 1000 de angajați în cele 7 sedii naționale și 7 sedii internaționale, cu care deservește peste 8000 de clienți din 14 țări de pe 3 continente.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.