Ce este un software de inventariere a patrimoniului și de ce Optimall SMIS este cel mai bun pentru instituții publice?

de |

Ce este un software de inventariere a patrimoniului și de ce Optimall SMIS este cel mai bun pentru instituții publice?

În instituțiile publice, este necesară inventarierea patrimoniului, aceste procese fiind realizate până în acest moment prin înregistrarea manuală a tuturor mijloacelor fixe existente. Până acum! Pentru că, datorită software-ului Optimall SMIS, tot acest proces poate fi eficientizat și automatizat.

Ce este Optimall SMIS?

Optimall SMIS este un soft care permite gestionarea activelor fixe, păstrarea evidențelor și efectuarea procesului de inventariere într-un mod mult mai simplu și eficient, permițând urmărirea sigură, rapidă și transparentă a activelor datorită utilizării codului de bare.

Software-ul permite etichetarea permanentă a activelor prin etichete cu coduri de bare, care identifică în mod unic fiecare componentă. În acest fel, automatizarea procesului de inventar fizic economisește până la 80% din timp, în comparație cu metoda tradițională, garantând în același timp fiabilitatea și colectarea datelor fără erori.

Software-ul Optimall SMIS nu este doar un soft pentru inventarierea patrimoniului și înregistrarea mijloacelor fixe, ci acesta facilitează gestionarea lor. Este un instrument dovedit care funcționează cu colectori de date, smartphone-uri, imprimante și poate fi integrat cu peste 75 de sisteme ERP utilizate în instituțiile publice.

Cooperarea software-ului Optimall SMIS cu ERP

Software-ul  Optimall SMIS poate fi integrat cu o multitudine de sisteme ERP utilizate în instituții publice. Mecanismele de integrare sunt întotdeauna create pentru așteptările individuale, datorită cărora funcționarea sa este adaptată nevoilor clientului. În acest fel, software-ul va funcționa eficient, fiabil, și va îmbunătăți gestionarea mijloacelor fixe.

Este de remarcat faptul că, datorită numeroaselor funcții din sistem, munca se poate automatiza și pot fi organizate toate informațiile despre inventarierea mijloacelor fixe. Prin urmare, pentru un management eficient, este nevoie de un software stabil, așa cum este Optimall SMIS. La fel ca această aplicație, există și alte metode pentru automatizarea proceselor dintr-o organizație, cum este și Optimall SFA by AROBS, un software dedicat zonei business.

Unde este folosit Optimall SMIS și ce beneficii aduce?

Software-ul pentru inventar și managementul patrimoniului trebuie realizat în companii de tot felul, dar și în cadrul instituțiilor publice. Prin urmare, software-ul poate fi adaptat acestora, fie că este vorba despre primării, prefecturi, consilii județene, instituții de sănătate, unități de învățământ, ONG-uri, institute de cercetare și multe altele.

Printre cele mai importante beneficii pe care un astfel de software le aduce, se pot menționa:

  • automatizarea proceselor de inventariere
  • economisirea timpului
  • existența unei evidențe clare a mijloacelor fixe sau obiectelor de inventar
  • identificarea rapidă a activelor prin simpla scanare
  • posibilitatea de a accesa rapoarte personalizate.

Optimall SMIS este soluția ideală pentru procesul de inventariere de mijloace fixe și managementul patrimoniului și este recomandată oricărei companii sau instituții care dorește digitalizarea și automatizarea anumitor procese consumatoare de timp.