Cum să alegi un soft salarizare potrivit nevoilor organizației tale

de |

Cum să alegi un soft salarizare potrivit nevoilor organizației tale

Procesul de calcul de salarii este unul important, iar de aceea multe companii optează pentru un soft salarizare și un program pontaj, care să contribuie la desfășurarea eficientă a acestuia. Soluțiile software  dedicate proceselor de HR și payroll te ajută să eviți întârzierile în plata salariilor, și să ai parte de date precise privind activitatea angajaților. Dar la ce trebuie să fii atent atunci când alegi un soft salarizare, spre exemplu? Citește în continuare și află câteva aspecte importante de care să ții cont.

Fii atent la complexitatea aplicației

Dacă faci parte dintr-o companie cu mulți angajați, care lucrează din mai multe locații și au programe diferite de lucru, e important să alegi un soft salarizare cât mai complex. Astfel, vei putea calcula ușor reținerile salariale, sporurile de diverse tipuri, bonusurile și așa mai departe. Mai mult, dacă aplicația de payroll poate fi integrată cu un program pontaj, ai posibilitatea de a importa direct datele de prezență, pentru a eficientiza calculul remunerațiilor. Prin urmare, e important ca un soft salarizare să aibă aceste caracteristici.

Cum te ajută integrarea cu un program pontaj?

Un program pontaj facilitează procesul de colectare și gestionare a informațiilor despre prezența angajaților. Prin intermediul unei interfețe intuitive, angajații își pot înregistra rapid orele lucrate, indiferent de locul din care își desfășoară activitatea. Apoi, poți prelua aceste informații într-un soft salarizare, iar astfel se elimină nevoia de a colecta datele prin intermediul unor foi de prezență sau a unor fișiere de tip Excel. 

Află dacă poți genera rapoarte

Pentru a obține o perspectivă detaliată asupra costurilor cu salariile din companie, este important ca un soft salarizare să îți permită să generezi diverse tipuri de rapoarte, în formatul dorit de tine. Rapoartele referitoare la operațiunile de payroll pot fi utile pentru a lua decizii informate referitoare la anumiți angajați sau la stabilirea bugetului de salarii la nivelul departamentelor, sau la nivelul întregii companii. Opțiunea de a genera rapoarte este în general disponibilă și la un program pontaj, pentru a observa într-un mod centralizat detalii legate de activitatea angajaților.

Acordă atenție securității datelor

Un alt aspect important al unui soft salarizare este securitatea și confidențialitatea datelor. Atunci când ești în procesul de identificare al aplicației de payroll potrivită pentru compania ta, ia în considerare cât de bine protejează datele personale ale angajaților. Atunci când informațiile sensibile sunt gestionate într-un soft cu un grad crescut de securitate, riscul de a fi compromise se reduce la minimum.

Alege un soft salarizare complex pentru nevoile organizației tale

Pentru a calcula rapid remunerațiile angajaților, ai nevoie de un soft salarizare complex, capabil să acopere o gamă largă de nevoi specifice. De asemenea, un program pontaj te ajută să obții ușor date precise privind orele lucrate de angajați.

UCMS by AROBS a dezvoltat sistemele dp-Payroll și True HR, prin care poți gestiona simplu și rapid procesele de salarizare și resurse umane. Astfel, câștigi timp prețios, pe care îl poți îndrepta înspre dezvoltarea companiei tale. Vrei să afli detalii despre cele două aplicații? Trimite un email la [email protected] sau apelează numărul de telefon 0720 534 424.