Etapizează procesul de recrutare cu ajutorul unui soft de resurse umane

de |

Etapizează procesul de recrutare cu ajutorul unui soft de resurse umane

Cu siguranță știai că un soft resurse umane pune la dispoziție o serie de funcționalități menite să eficientizeze munca în departamentele de HR printr-o gestionare digitală a sarcinilor. Același lucru îl putem spune și despre un software de recrutare. Rolul de bază al acestuia este să asigure un flux de lucru optim, astfel încât etapele procesului de recrutare să fie bine organizate și să se respecte întocmai. Scopul fiind acela de a lucra eficient pentru a-ți îndeplini obiectivele propuse.

De ce este importantă recrutarea?

Procesul de recrutare nu este unul atât de simplu, ci implică multă muncă și activități complexe. Alegerea candidaților potriviți este o sarcină cât se poate de serioasă. Importanța acesteia derivă din riscurile la care se expune o companie dacă nu are angajați productivi. Se pot angaja persoane care nu coincid cu valorile companiei. Și nici personalitatea unora poate nu se pliază pe cerințele postului. De aceea, în ciuda faptului că o astfel de persoană deține cunoștințele necesare. va fi neproductivă. În astfel de condiții angajatului i se va crea un disconfort și, prin urmare, îi va scădea motivația. Iar acest aspect se va vedea puternic asupra rezultatelor pe care le aduce.

Cum te ajută un software de recrutare să respecți sunt etapele procesului?

Procesul de recrutare are mai multe etape. Fie că utilizezi un software de recrutare, fie că optezi pentru un soft resurse umane care deține un modul de recrutare pentru gestionarea digitală a întregului proces, poți lucra mai eficient. Iată de ce:

1. Definești profilul candidatului și întocmești fișa postului care rămâne înregistrată în softul de resurse umane. Foarte utilă pentru cazurile în care pe aceeași poziție sunt înregistrate mai multe posturi. .
2. Concepi proiectul de recrutare în care definești actorii implicați, anunțurile de recrutare și canalele de distribuire a campaniei de recrutare.
3. Într-un software de recrutare foarte complex poți chiar să colectezi și CV-urile de pe anumite platforme de recrutare. Ulterior poți filtra CV-urile relevante care respectă cerințele postului prin setarea anumitor filtre.
4. Ții o agendă a interviurilor. Poți vedea statusului proiectelor de recrutare, care este etapa în care s-a ajuns, când sunt stabilite interviurile și câte interviuri mai ai de susținut.
5. Propui forme de testare a abilităților. Un soft resurse umane care deține un modul de recrutare, centralizează fișele de testare a candidaților și a probelor pe care aceștia trebuie să le parcurgă.
6. Selectezi candidații pe baza informațiilor din CV-uri și a rezultatelor obținute la evaluare.

True HR – Soft resurse umane complex pentru gestionarea recrutării

UCMS by AROBS este o companie cu capital românesc, producătoare de soluții software integrate de 25 de ani. Softul deține 19 module complexe și complete care vin cu funcționalități menite să răspundă la majoritatea sarcinilor de HR. Modulul True Recrutare te ajută să gestionezi toate etapele recrutării pentru a alege angajații potriviți. Mai multe detalii despre soft poți solicita la [email protected] sau telefon 0720534424.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.