Avantajele utilizării unui soft pentru calcularea salariului net și gestionarea fișelor de pontaj

de |

Avantajele utilizării unui soft pentru calcularea salariului net și gestionarea fișelor de pontaj

Realizarea de calcul salariu net, pontaj, generare contracte, rapoarte și fluturași de salariu, alături de multe alte sarcini asemănătoare sunt procese specifice oricărei companii. Astfel că nevoia de automatizare se conturează tot mai specific în toate domeniile de activitate, indiferent că ne referim la companii mari sau la afaceri de dimensiuni reduse. Ei bine, sistemele software de salarizare și resurse umane au rolul de a automatiza procedurile administrative de gestionare a personalului, alături de cele financiar-contabile.

Pliabile pe orice tip de industrie, funcționalitățile sistemelor software de salarizare și resurse umane pot fi configurabile pe tipologia afacerii tale. Dar de ce să utilizezi un software de salarizare și resurse umane? Iată câteva avantaje pe care trebuie să le iei în considerare:

Asigură securitatea datelor și reduce riscul pierderii lor

Aplicațiile HR și Payroll permit înregistrarea tuturor datelor despre angajați, inclusiv a modificărilor care intervin pe parcurs. Iar pentru că datele sunt confidențiale și protejate prin lege, riscul la care se expune o companie care prelucrează datele personale sunt mari. De aceea, utilizarea unui sistem software pentru realizarea de calcul salariu net permite securizarea lor printr-o serie de măsuri exacte.

Acuratețea procesării datelor

Odată ce datele sunt înregistrate în sistem, procesarea lor este rapidă și exactă. Aprobările se vor face la timp, creând un flux armonios. În realizarea de calcul salariu net este nevoie de precizie. Un soft de salarizare realizează calculele corect, fără erori. Desigur, pentru a fi corect calculul salarial, este nevoie ca și datele pe baza cărora se calculează să fie exacte. De aceea, un sistem de salarizare și resurse umane oferă și opțiunea de pontaj electronic.

Generarea automată de note contabile și rapoarte

O altă sarcină pe care un sistem de salarizare și resurse umane o îndeplinește cu succes este ținerea evidenței contabile asupra costurilor legate de angajați. Pe lângă procesul de salarizare, aici se includ cheltuielile din delegații și alte beneficii oferite angajaților. Un software de salarizare și resurse umane oferă posibilitatea de a genera automat note contabile, precum și rapoarte fie pentru uz intern, fie pentru instituțiile statului.

Gestionarea eficientă a procesului de recrutare și instruire

Pe lângă gestionarea eficientă a datelor, un sistem de salarizare și resurse umane poate contribui semnificativ și în procesul de recrutare. Mai mult, unele astfel de sisteme au și modulul de instruire al noilor angajați.
Odată digitalizate aceste proceduri, cantitatea de hârtie se reduce, iar procedeele administrative sunt gestionate mai eficient.
Piața sistemelor software de salarizare și resurse umane este diversă. Înainte de a face o alegere, fă o analiză asupra nevoilor companiei tale. Astfel vei reuși să identifici un program software compatibil care te va ajuta în realizarea calculelor salariale, alături de gestionarea eficientă a fișelor de pontaj și a contractelor angajaților.

Soluția dp-Payroll oferită de UCMS by AROBS asigură digitalizarea procedurilor contabile de 24 de ani. În acest timp a reușit să se adapteze la o diversitate de nevoi ale unor companii de renume național și internațional, perfecționând zi de zi modulele.
Vrei să vezi cum te pot ajuta? Solicită un demo gratuit la [email protected] sau la 0720534424!

Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.