Cum ne pot face viața mai ușoară sistemele de securitate automatizate?

de |

Sistemele de securitate automatizate » trenduri în 2020

În ultimele decenii tehnologia a reușit să transforme lumea în care trăim, de la computere mari cât o camera, la dispozitive atât de mici încât încap într-un vârf de creion. Aproape totul e la un click distanță. AROBS, una dintre companiile cele mai relevante de IT outsorcing in Romania, implementează mai multe proiecte de IoT, împreună cu parteneri globali. Sistemele de Securitate automatizate reprezintă una din cele mai interesante domenii de expertiză din sfera IoT Software Development și mai jos o să detaliem cele mai interesante trenduri în domeniu, care vor fi nelipsite în 2020 din proiectele de home automation și IoT.

Locuințe inteligente și sigure

În general, tehnologia inteligentă în materie de sisteme de Securitate automatizate se referă la dispozitive care se pot conecta la o rețea comună, care poate fi controlată în mod individual și de la depărtare. Atunci când tehnologia existentă în casă ta funcționează intr-un singur sistem, avem de-a face cu ceea ce se numește “casă conectată”.

Automatizarea permite ca printr-o simplă atingere de buton să intri în lumea tehnologiilor înalte și funcționale, fapt care până nu demult nu era posibil. Pe măsură ce dezvoltarea tehnologică continuă să se extindă, cresc și șansele unei vieți mai simple și mai confortabile.

Casa inteligentă promite o experiență modernă în care totul poate fi controlat prin voce, chiar dacă ești departe de casa. Există câteva gadget-uri care îți permit sa faci o mulțime de lucruri, multe dintre ele putând fi integrate în sistemele automatizate de securitate. Acestea includ: alarme inteligente, camere inteligente, sonerii inteligente, încuietori inteligente, termostate inteligente sau lumini inteligente.

Încuietori inteligente

Încuietorile inteligente sunt excelente nu doar pentru siguranța ta, ci și pentru avantajul de a uita cu totul de chei. Ce le face inteligente este capacitatea de a se conecta cu smartphone-ul tău prin Wi-Fi sau Bluetooth, permițându-ți să încui și să descui ușa de oriunde. Unele sisteme automatizate de securitate încuie și descuie automat ușa de fiecare dată când detectează prezenta telefonului tău, putând astfel veni sau pleca fără să te mai gândești dacă ușa este sau nu încuiată.

Camere video inteligente

Camerele inteligente iau noțiunea convențională de cameră video de securitate și o actualizează. Aceste camere sunt conectate automat la Wi-Fi, care le permite să fie văzute și controlate de la distanță printr-o aplicație pentru smartphone. Acestea pot chiar încărca imagini în Cloud, eliminând necesitatea unui spațiu de stocare preexistent.

Există o mulțime de posibilități în acest domeniu. Pentru început este bine de știut dacă e nevoie de camere interioare sau exterioare. Principala distincție este clădirea: camerele de exterior vor trebui să suporte componentele, ceea ce înseamnă, în mod normal, că sunt mai voluminoase și sunt confecționate din materiale mai dure, cum ar fi metalul. Camerele de interior pot fi mai mici și mai discrete, întrucât nu sunt atât de susceptibile la a fi manipulate.

În orice caz, se recomandă ca aceste camere să aibă rezoluție înaltă, senzor de mișcare și înregistrare audio.

Termostate inteligente

Multe sisteme automate de securitate includ termostate inteligente. Aceste dispozitive îți vor permite să economisiți energie. La fel ca în cazul altor dispozitive inteligente ale casei, acestea se conectează la sistemul Wi-Fi al casei și sunt controlate printr-o aplicație de pe telefon.

Remarcabil la aceste termostate este că își amintesc dorințele climatice. Acestea pot lucra pentru a-ți menține casa într-o temperatură confortabilă, fără ca tu să fii nevoit să faci vreun effort. De asemenea, reduc și consumul de energie cu 30% sau mai mult în anumite scenarii. Termostatele inteligente pot fi setate să trimită o alarmă atunci când temperatura din interiorul casei este prea scăzută sau ridicată.

Sonerii inteligente

Printre elementele obișnuite ale unui sistem de securitate automatizat sunt soneriile în care sunt integrate camere inteligente. Acestea includ o cameră mică în interiorul butonului soneriei. Când cineva sună la ușă, acea sonerie trimite o alarmă pe telefon și activează camera, dând posibilitatea vizualizării persoanei.

De ce ar trebui să folosim dispozitive inteligente pentru casă?

Unele dintre avantajele utilizării sistemelor de automatizare includ:

  • Economii – economie de energie, consum de apă, reducerea costurilor de utilitate
  • Securitate – senzori de mișcare, iluminare automată
  • Control – un control mai bun asupra funcțiilor dispozitivelor inteligente de acasă
  • Confort – crearea unei atmosfere confortabile în interiorul locuinței

Cantitatea mare de atenție a consumatorilor față de această tehnologie înseamnă că cele mai mari companii de tehnologie și inovație au intrat într-o cursă pentru a se depăși reciproc. Aceasta înseamnă că tehnologia este îmbunătățită continuu pentru a coincide cu cerințele noastre tehnologice. Pentru noi, consumatorii, este o veste bună. Așa că, pe viitor, vom lua și implementa cu bucurie toate lucrurile bune pe care aceasta industrie le are de oferit.