Ești un chiriaș nou? Iată câteva sfaturi utile pentru tine
Alegerile chibzuite vor duce la o ședere cât mai plăcută într-un apartament pentru care plătești chirie. Așadar, îți recomandăm să fii atent în acest sens, întrucât anumite aspecte pot crea disconfort pe termen lung.
Încă de la început trebuie să-ți alegi o locuință potrivită, luând în considerare diferiți termeni : localizare, suprafață, compartimentare, amenajare etc. Condițiile impuse de locația respectivă trebuie să se fie caracterizate drept condiții de igienă, curățenie, iar starea funcțională per total să fie cât mai bună.
Dotările ce survin în activitățile casnice zilnice reprezintă o mare necesitate, iar aici ne referim la aragaz, frigider, mașină de spălat ; excepție face cazul în care poți suplini pe cont propriu aceste deficiențe. Dacă sesizezi anumite defecțiuni care nu au apărut din pricina ta, semnalează-l pe proprietar pentru a le remedia.
Un coleg de apartament poate fi privit ca pe un beneficiu sau o corvoadă
Dacă te hotărăști să împarți cu cineva spațiul în care vei locui , stabilește o relație degajată, dar serioasă cu acea persoană și poartă niște conversații care să conducă spre binele viitoarei voastre conviețuiri.Puteți întocmi și o listă cu reguli ale casei, dacă voi considerați că este necesar.
Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.
Adu în discuțiile de negociere intenția ta de a închiria pe termen lung
Dacă ai găsit o proprietate care îți place și în care te-ai vedea locuind pentru mai mult timp de acum încolo, adu în discuțiile de negociere intenția ta de a închiria pe termen lung. Bineînțeles că, pentru aceasta, este recomandat să semnezi un contract și să cultivi o relație bună cu proprietarul pe parcurs. Dacă totul merge bine, iar proprietarul nu se hotărăște să vândă între timp, poți locui în același loc vreme de patru-cinci ani – și poate chiar mai bine!
Cu fiecare experiență devii mai bun, așa că după fiecare mutare pe care ai suferit-o de la o chirie la alta, vei începe să te organizezi din ce în ce mai bine, iar stresul provocat de această acțiune se va mai ameliora.
Deși este de bun simț ca proprietarul să ofere imobilul într-o stare cât mai bună, recomandat ar fi să faci și tu o curățenie înainte să te stabilizezi, dacă asta te ajută să te simți mai bine. Nu ar trebui să ai prea mult de muncă.
Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.
Dacă te muți cu tot cu mobilier (într-o locuință nemobilată), apelează la ajutorul unei firme de transport)
Aceasta îți va ușura procesul de schimbare a domiciliului. Mai comodă ar fi varianta în care apelezi la ajutorul unui prieten cu o mașină de dimensiuni mai mari, care să fie disponibil să te ajute. În general, aceasta se utilizează atunci când posesorul mobilierului nu are foarte multe lucruri de transportat.
Ca și semnarea contractului de închiriere, înregistrarea la asociația de locatari – atunci când te muți într-un apartament – reprezintă o garanție că locuiești acolo în deplină legalitate. Pentru aceasta nu trebuie să prezinți contractul încheiat cu proprietarul, ci doar să declari la asociație câte persoane vor locui în imobilul respectiv (cheltuielile comune de întreținere urmând a fi calculate în funcție de numărul locatarilor).
În mod normal, atunci când te muți într-o locuință închiriată, aceasta ar trebui să dispună de toate utilitățile necesare. Nu va trebui să treci niciun document pe numele tău, întrucât poți face plățile chiar și atunci când nu ești titularul respectivului contractului. Totuși, în cazul în care locuința nu are cablu sau internet, trebuie să soliciți proprietarului să se ocupe de acest aspect. De contractarea acestor servicii te poți ocupa tu, chiar pe numele tău – proprietarul putând trece ulterior contractele pe numele său.
Chiar și în cazul în care ești obișnuit să te muți din loc în loc, cu siguranță că îți dorești ca, oriunde ai sta la un moment dat, să te poți simți cu adevărat „acasă”.
„Personalizarea” noii tale locuințe joacă un rol important în aceasta – și nu trebuie să coste mult!
Pentru a crea o atmosferă cât mai dragă, care să te îndemne să strigi „Casă dulce casă”, renunță la elementele care nu te definesc. Exceptând mobilierul și electrocasnicele, care pot genera o mai mare bătaie de cap (doar în cazul în care nu le poți înlocui), poți începe cu accesoriile, ustensilele care nu-ți surâd. Asta nu înseamnă să le arunci. O cutie ascunsă în debara sau pe balcon poate fi soluția perfectă de depozitare pentru acestea.
Transformă-ți locuința prin intermediul finisajelor, al decorațiunilor sau al altor accesorii care te reprezintă. Nu-ți lăsa locuința goală. Toate acestea îți pot ajuta psihicul, întrucât creierul reacționează altfel atunci când pășești într-un mediu familiar, în care te simți tu. Aranjează-ți fotografiile, ramele cu tine și cei dragi pe rafturi. Dacă ești norocos să beneficiezi de o mini bibliotecă, profită de ea și sortează-ți cărțile. Cu o mica investiție, poți adăuga draperii, perdele, perne decorative.
În bucătărie, ai, de asemenea, o mulțime de posibilități prin care să te organizezi într-un mod cât mai avantajos ție. Majoritatea apartamentelor care se închiriază mobilate vin, de regulă, utilate la capitolul bucătărie – inclusiv în ceea ce privește vesela și ustensilele de bază. Totuși, poți da însă o notă personală noii tale bucătării nu doar prin accesorii, ci și prin echiparea, chiar și parțială, cu propriile vase și tacâmuri. Poate părea un lucru mic, dar o cafea servită în cana favorită te poate face să te simți mai confortabil, te poate ajuta enorm, chiar dacă nu-ți dai seama.
De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.